Tanssillisestihan ei Taipale ilta nyt maailman monipuolisin ollut. Ei ainakaan sen kolmen tunnin aikana mitä siellä oltiin jäi tulematta hitaat valssit, polkat, masurkat, jenkat ja monet muut. no ne muutamat lattaritkin tietenkin hukkuivat siihen väenpaljouteen. ainakin minä keskinkertaisilla taidoilla tarvin sambaan ja cha chahan vähän tilaa.

Lavalla mennessä mietiskelin, että kukahan neito se on, joka siinä tuolilla istuskeli ja lauleli. Selvisi, että täälläkin keskusteltu Kukka Kiri.

-----lue lisää..>>>

 

Kaupunkilehti Ankkuri'n artikkeli.

26.4.2013 09:00

Keikalle kun terveys sallii

Kukka Kiri lavoille Reijo Taipaleen kanssa. Sairaus ei ole vienyt Kukka Kiriltä elämäniloa. –Pyydettäessä lähden keikalle vaikka duona mieheni Jani Heleniuksen kanssa. Olisin hölmö, jos en ilahduttaisi ihmisiä laulun lahjoillani.

Kukka Kirillä voi olla edessään elämänsä kesä: 37-vuotias, urallaan useita laulukilpailuja voittanut haminalainen laulajatar lähtee keikoille suuren idolinsa Reijo Taipaleen ja hänen uuden Roulette-yhtyeensä kanssa. Lähtee silloin, kun terveystilanne sen sallii.
–Kaksi vuotta sitten minulla todettiin harvinainen CIDP-, eli krooninen tulehduksellinen ääreishermoston sairaus, Kukka Kiri kertoo, istuen kotisohvallaan kainalosauvan kanssa.
–Tästä sairaudesta voi toipua, mutta minulla on ollut huonoa tuuria. Olen allerginen lääkkeille, ja niiden teho ei ole ollut kohdallani normaali. Aina ei ole helppoa mennä talutettavana ihmisten eteen.

Mutta laulu jatkuu. Jos – siis kun – kaikki menee hyvin, Kukka Kiri aloittaa kesäiset keikkansa Taipaleen kanssa Harjavallasta vappuaattona. Siitä eteenpäin yhteisiä esiintymisiä on edessä yli kaksikymmentä. Siihen päälle on tiedossa vielä omia keikkoja. Kuulostaa kovalta suoritukselta ihmiselle, joka ei pysy omin avuin pystyssä.
–Pääsen isoille tanssilavoille Suomen suurimman artistin kanssa. Jos toisin käy, on tosi paha mieli, mutta ei auta, laulajatar myöntää.
–Laulan bändin seteistä ne, mitkä pystyn vaikka istualtaan. Reijo on legendaarinen laulaja. Hän on esimerkki siitä, että hyvä esiintyjä ei tarvitse sirkustemppuja. Ääni riittää.

Paljon itsekin tanssinut Kiri sanoo nauttivansa nyt siitä, kun hän näkee toisten tanssivan. Laulaja on kiitollinen kuulijoilleen kannustuksesta, jota hän on saanut sairautensa kanssa elämiseen. Omilla keikoillaan hän esittää musiikkia laidasta laitaan, Remu Aaltosesta ja Jaakko Teposta aina vanhoihin valsseihin.
–Monesti ihmiset tulevat sanomaan, että heillä oli tilaisuus, mutta ei kehdattu tulla kysymään sinua sinne, kun olet esiintynyt suurillakin lavoilla. Jokainen esiintyminen on yhtä tärkeä, onpa siellä sitten viisi tai 500 ihmistä! Kiitollista yleisöä olen löytänyt myös sairaaloista ja vanhusten hoitolaitoksista.

Martti Linna