Kohta alkaa mäkihypyn karsinta ja kulisseissa suhisee. Sveitsiläisillä on joku erikoisside niinkuin naisillakin kerran kuussa. TV-ssä näytettiin kuinka hyppypukuja mitataan ja testataan ennen kilpailua. Korkeampaa matematiikkaa. Jos minulla olisi käytettävissä tuollainen kielletty puku niin varmaan minäkin pesisin koko olympiajoukkueen, voittamisesta en menisi mitään sanomaan.

Mieleeni tuli että vaikka puvun mittoja ja sen ilman läpäisevyyttä mitataan  sekä testataan niin onhan tuossakin vielä manipulaation mahdollisuuksia. Voihan sitä olla matkassa ponnekaasua jolla täyttää kaiken vapaan tilan tai sitten vaan elimistön omat kaasut käyttöön.

Aavasaksalle suunniteltiin hyppytunnelia, eli hypättäisiin vanhaan kaivokseen jottei tuuli sotkisi kilpailuja, onhan siinäkin puolensa juu. Toisaalta tehdäänpäs Lahteen riittävän iso halli jolla saadaan ne hyppyrit sisätiloihin, niin ei tuule puhurit silloinkaan ja ei kiusaa myötä- tai vastatuuli.

Jo silloin kuin se isomäki valmistui niin tuuli oli jatkuva riesa. Mikähän on sen hyötysuhde ja käyttöaste kilpailuilla mitaten? Muistan kuinka alkuaikoina oli kolme Pekkaniskanosturia roikottamassa verkkoja hillitsemässä tuulta kun muita rakennelmia ei vielä oltu tehty.

Suomukin havittelee lentomäkeä, mutta antakaa jo olla. Penniäkään en anna siihen projektiin. Jos kerran talvessa saadaan sillä tavoin sliirentsaueri tai ammani suomeen niin onko se mokoman rahan väärti? Ei ole.