Keihäänheittäjämme ovat kaikki loukkaantuneita taikka sitten vain muutoin heitto kateissa. Hannu Kangas ei tiedä mistä se johtuu.

Yksi asia minua aina kummastuttaa kun katsoo keihäänheittäjien tai kuulantyöntäjien harjoitussuorituksia. Heitetään tai työnnetään järkijään niin että mennään välineen perässä ja yliastuen. Miksi?

Jos minusta tulisi päävalmentaja niin panisin stopin tuollaiselle pelleilylle. Eihän korkeushyppääjätkään harjoittele niin että rima tahallaan pudotetaan. Pituushypyssäkin pyritään ponnistamaan lankun takaa myös harjoitushypyissä. Olen jo harjoitellut aloituspuheenvuoroani kun suomen keihäsvalmennettavat seisovat edessäni ensimmäisenä harjoittelupäivänä.

Tervehdys, olen Daniel ja tapani tulette tuntemaan. Ensimmäinen asia jota teidän tulee alkaa kunnioittamaan myös harjoituksissa on heittorajaviiva. Sitä ei saa ylittää, ei edes harjoitusheitoissa. Jos heittelette harjoituksissa niin että menette heiton perään, kunnioituksenne viivaa kohtaa heikkenee ja ette onnistu kilpailussakaan. Onko ymmärretty?

Ja mitä tulee tuohon Tero Pitkämäen pakaralihakseen, sanon vaan teille ettei sitä keihästä perseellä heitetä. Onko selvä?

Ari Mannio on hyvä lupaus ja nyt tänä kesänä sinun on aika lunastaa lupauksesi, eiks juu?

Ja sinä Antti Ruuskanen saat suomen olympiakomitean tukea yli viiskyt donaa, eikös sovita että kun olet kotoisin sieltä Kekkosen kulmilta ja puhut vinkeää murretta, että tänä vuonna näytät sille Toorkilssenille närhen munat, onko ymmärretty? Ja tuolla nyt en tarkoittanut Viitasaaren Viestin entisen keihäänheittäjän Matti Närhen munia. Närhikin heitti yli kahdeksankymmentäkahdeksan metriä.

Samaa tukea saat sinäkin Haataisen Harri, joten nyt vaan keppi lentoon koko rahan edestä. Lontoossa heitti Rautavaarakin, joten eiköhän se sultakin vähintään samoille mitoille lennä, vai eikö?

Ja Tero Järvenpää sinäkin saat tukea Lontooseen asti. Nyt on paineita, viimeiset olympialaiset sulla, ehkä. Sovitaanko että nyt keppi lentää, sovitaanko näin?

Ja näillä opeilla saataisiin Lontooseen kova joukkue, neljä heittäjää karsintoihin ja minä saisin vuoden valmentajatittelin  vaikken ole edes keihäänheittäjä.