Pikadeittailun matematiikkaa 30.4.2010 8.17 Henry Laasanen  US-blogi
LAINAUS: * *
Pikadeittailussa ryhmä miehiä ja naisia (esim. 20 miestä ja naista) tapaa toisiaan lyhyen ajan (esim. 4 minuuttia), jonka jälkeen he vaihtavat tapaamaan uuden henkilön kanssa. Lopuksi he antavat plussan niille henkilöille, joita he ovat kiinnostuneet tapaamaan myöhemmin. Jos sekä mies että nainen antavat toisilleen plussan, on syntynyt potentiaalinen treffipari. Pikadeittien kiva puoli on se, että siinä ei joudu torjutuksi julkisesti.

Pikadeitissa vuodelta 2008 havaitaan yleinen lainalaisuus: miehet antavat enemmän plussia naisille kuin päinvastoin. Mukana oli 18 naista 19 miestä. Naiset antoivat 62 plussaa, kun taas miehet antoivat 171 plussaa. Naisten ja miesten saamat plussat jakautuivat seuraavasti:
Naiset:  15 15 15 14 12 11 10 9 9 9 8 8 7 7 4 4 4 2
Miehet: 10  6   6   5  5   5   5  4 3 3 2 2 2 2 2 0 0 0 0

Pikadeittailun tilastot vahvistavat markkina-arvoteorian oletuksia. Naisiin kohdistuva kysyntä on suurempi kuin miehiin kohdistuva kysyntä. Ihmisten markkina-arvoissa on siten huomattavia eroja. Merkittävän suuri osa miehistä saa nolla plussaa, mikä vahvistaa alempitasoisten miesten kategorian olemassaolon: he eivät kelpaa kenellekään. Mukana on yleensä yksi tai muutama alfauros, jolle naisten plussat keskittyvät. * *


KOMMENTTI /Kaminiitto
Jos eo. pikadeittailua soveltaa suoraan tanssilavoille, missä kolmen minuutin romassit kukoistavat, niin väittää voisi, että naiset hakevat yksipuolisemmin kuin miehet. Naistentansseihin ei siis kannata muiden kuin alfaurosten hakeutua. Eipä tässä minulle mitään uutta ole, olen sen kokemuksesta tiennyt kautta aikojen.

En pitäisi mahdottomana, vaikka "vain tanssimaan" tulleet naiset ainakin piilotajuisesti etsivät sitä alfaurosta lähelleen, vaikka vakuuttavat itselleen ja muille olevansa vain tanssimisen vuoksi liikkeellä. Miespuolinen näkemykseni on, että ainakin 99% miehistä käy tankkaamassa seksuaalista ajatusmaailmaansa lavoilla oltiin sitten siellä evästettynä tai ilman. Muutoinhan sinne ei pareittain tultaisi, vaan rullattaisi kotona matot olohuoneen nurkkaan ja pantaisi tanssiksi levyjen tahdissa.