Suomen ilmatilaa lähestyy tuntematon lentokone, ilmavoimien hornet lähetetään sitä vastaan. Kone saatetaan Helsinki-Vantaan lentoasemalle ja sen sisuksista purkautuu varsin eriskummallista sakkia.

Yleensä kun humalaiset suomalaiset tulevat ulkomailta ei heille ole ole levitetty punaista mattoa, mutta näillepä on. Pasi Nurminen ei oikein pysy tolpillaan joten hän tuleekin Petri Matikaisen käsipuolessa. Matikaisen ote kuitenkin lipeää ja Nurminen lentää turvalleen matolle. Porukan matkassa ollut voittopokaali putoaa myös ja Nurminen iskee siihen päänsä. Pokaalin  kylkeen tulee lommo.

Timo Jutila pysyy kuin pysyykin pystyssä ja nuuskamällikin säilyy huulessa. Jutila ei kuitenkaan koskaan  jaksa  saapua itse pääjuhlapaikkaan kauppatorille vaan muu rymyävä sakki paikkaa hänenkin osuutensa.  Tarja Halonenkin saapuu paikalle ja ojentaa koko joukkueelle ison avaimen, avain ei sovi mihinkään lukkoon mutta eipä siihen saa lommoakaan. Kärsinyttä voittopokaalia kierrätetään hoilottavalta humalaiselta toiselle ja kansa hurraa. Lommo peilautuu TV-kuvissa muistuttaen näin konkreettisesti Pasi Nurmisen kaatumisesta.

Myös maailmalta kuuluu kummia. Kansainvälisen valuuttarahaston johtaja ja Ranskan uudeksi presidentiksikin kaavailtu vanha ja arvokas herrasmies on koettanut raiskata hotellisiivojan. Siivojan kertomuksen mukaan mies tuli alasti suihkusta, kaatoi hänet vuoteelle ja pakotti suuseksiin. Mies saatiin kiinni lentokentällä ja vietiin poliisivankilaan. Hänen päänsä ei kolahtanut voittopokaaliin.

Mies on suostunut lääkärin tarkempiin tutkimuksiin. Epäselvää minulle vain on kumpaa päätä miehessä tutkitaan.

Olipas pöljä päivä sanoisi Matti Heikkinen.