Tanssi-iltojen raportit ovat kovin mielenkiintoisia ja useallakin kirjoittajalla hyvinkin elävästi kirjoitettuja. Nyt kuitenkin taannoisen kohun johdosta on tullut mieleeni että toteutuukohan niissäkään kaikinpuolinen tasa-arvoisuus? Värikkäät kirjoitukset saattavat hyvinkin loukata värisokeiden oikeuksia ja missä menee suoranaisen lobbauksen tai piilomainonnan raja?

Aikoinaan eräs kirjoittaja kuvaili hienoin sanakääntein kauniin kesäillan tunnelmia. Kirjoitus oli herkkä ja mukaansatempaavan tiheätunnelmainen, mutta mutta...Tunnelmakuvauksissa esiintyi maaginen kuumaisema, myrskyä enteilevä tuulenvire ja kauempana kajastava sininen horisontti. Tarkkaan analysoiden löydän tuosta selkeää piilomainontaa Taikakuu, Myrskytuuli ja Sinitaivas -yhtyeitä kohtaan.

Ja mitä tulee kirjoitusten mahdollisiin kastijakoihin en ole havainnut minkäänlaista eriarvoisuutta palstalla esiintyneen. Esim. peilauksesta syntynyt pitkä keskusteluketju oli täysin tasa-arvoinen, siis myös pro-tanssijoiden ja täysin surkeiden tavistumpeloiden välillä. Pysyyhän se peili noviisinkin kädessä vaikka ne tanssiaskeleet olisivatkin naurettavaa kompurointia.

Siihen on jo totuttu että hevonen talutetaan naisen sijasta useastikin framille ja parketille. Tämähän on erään ja vain yhden kirjoittajan, eli siis nimeltä mainitsemattoman Tricksterin tavaramerkkinä, ja  hiljaisen hyväksynnän saanut tehokeino. Se että jotkut alkaisivat varsin viljalti eri eläimiä vertaamaan, -vaikkapa miesväkeen, olisi jo syvästi paheksuttavaa toimintaa. Itsekin tanssin usein kuin minulla olisi apina selässä mutta eihän sellaista sovi arvostetulla areenalla julkituoda.

Paljoltikin roskausnapin aktiivikäyttäjien toimintaan vaikuttaa se miten kirjoittaja muista yhteyksistä tunnetaan ja miten jokin lause voidaan tämä ihminen tuntien tulkita, vaikka siinä aivan  toisin olisikin kirjaimilla kirjoitettu. Myös erivapauksia tottakai on, kuten että Stefanus saa kehua suunnistusta ja Juulia Mikkeliä sekä Kalevaa. Kalevakin tosin on jo menneen talven lumia ja Juuliakin hyvin ansaitulla vuorotteluvapaalla. Antreas on valjastettu Ruusulinnan ritarilähettilääksi ja ei siihenkään ole nokan koputtamista.

Mitä tulee Humppiksen varpaaseen ja muutaman muun kirjoittajan käsivammaan, niistä olisi kiva keskustella ja hoito-ohjeita jakaa. Mutta kirjoittajatkin tietävät että palsta ei ole mikään lääkäripalsta joten myös nämäkin vanhempien ihmisten arkielämän normaalit keskusteluaiheet sairauksista tyrehtyvät pykäläviidakon barrikaadiin.

Kirjoitusten ja tanssiraporttien tulisi olla myös mahdollisimman hajuttomia ja mauttomia. Kastijakoahan se pahimmillaan olisi jos flunssan kourissa oleva astmaatikko ei pääse aistimaan samoja vivahteita ja nyansseja kuin terveen kirjoissa oleva lukija. Toisaalta tyyliasultaan mauttomat kirjoitukset tai -vitsit ovat myös ankarasti kielletty, joten siinä välimaastossa olisi taiten taiteiltava.

Mikä taas on syynä tämän alkuviikon hiljaisempaan kirjoitustiheyteen? Itse uskon vakaasti että aikoinaan suoritetulla sikarokotteella on tähän vissi yhteys.