Netissä oli tuore kirjoitus jossa Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmasta tuttu Helena Ahti-Hallberg antaa vinkkejä, joiden avulla kesän tansseissa onnistuu tekemään vaikutuksen. Katsotaanpas mitä ne olivat: Kursivoidut kommentit ovat Danielin

Helena Ahti-Hallberg painottaa, että siisti ulkoinen olemus on kaiken perusta.

− Koko homma lähtee puhtaudesta ja siisteydestä. Kun tanssilavalle menee, pitää kesän ja pihatöiden jäljet olla pesty pois. Kun ulkokuori on puhdas, kannattaa mielikin pitää kirkkaana.

( Kuullostaa itsestäänselvyydeltä mutta onhan tuota aina muistutettava)

− Avoin mieli pitää olla ja rohkeutta heittäytyä vähän hulluksi.

Rohkeutta ei kuitenkaan pidä hakea pullosta. Ahti-Hallbergin mielestä kukaan ei jaksa viettää tansseissa aikaansa humalaisen kanssa.

− Kukaan ei halua pitää miestä tai naista pystyssä, hän tietää.

Toisaalta olen nähnyt tansseissa hienossa huppelissa olevia pariskuntia, joten humalainen kyllä jaksaa sietää humalaistakin. Tanssipaikka vaan ei taida olla otollinen paikka kovastiryypiskellä kun kuntoakin vaaditaan. Siis oli onni että Jutila, Nurminen ja Kurri eivät suunnistaneet lentokoneesta tanssipaikalle vaan menivät kauppatorille esittelemään itseään.

Jos ja kun haluaa tehdä vaikutuksen toiseen ihmiseen, kannattaa panostaa tanssimiseen.

− Hyvällä tanssilla on helppo hurmata.

Vasta-alkajille ammattilaisella on hyvä vinkki: valssi kannattaa ottaa haltuun.

− Kun osaa valssin, osaa jo aika paljon muutakin. Valssissa on nostoja ja laskuja. Sen avulla oppii pyörähtelemään ja liikkumaan lattialla, Ahti-Hallberg neuvoo.

Totta varmaankin. Ihan pystymetsän miehillä taitaa olla käsitys että tango on helppoa kun se on niin hidasta. Voi vaan kävellä.

Kun tansseissa on saanut tehtyä hyvän vaikutuksen ja löytänyt oivan tanssiparin, on hyvä avata suu. Tähänkin Ahti-Hallbergillä on muutama hyvä niksi.

− Kannattaa olla puhelias ja pitää positiivinen asenne. Tuppisuun kanssa kun on vaikea kommunikoida.

− Liian syvälliseksi ei kuitenkaan tarvitse mennä, vaan pitää yllä kevyttä keskustelua. Kesäkuulumisien vaihtaminen on oikein hyvä tapa keskustella, Ahti-Hallberg vinkkaa.

Tuo varmaan vähän riippuu onko kovasti musiikin mekkalaa ja toiset ovat sitä mieltä että tanssimaan on lavalle tultu eikä tolkuttomasti turinoimaan.