Useampanakin kesänä minä ja moni muukin on saanut kauniin kesäisen tanssilavamaiseman kylkiäisenä ikävän kiusan, -perhanan hyttyset.

Tuleva kausi tulee olemaan tässä suhteessa täysi katastrofi, siis varautukaa myrkyillä ja pitkillä vaatekappaleilla, muutoin tulette olemaan kiukkuisia ja äkäisiä,

Kaiken kaikkiaan tämän valtaisan ja ikävän ennusteen meille antaa hyttysprofessori Juhani Itämies, toivoisinkin että luotettava ja kaikin puolin vertailukelpoinen kestoraportoijamme Humppis ottaisi myös tämän osion yhdeksi raportointikohteekseen.

Viime kesähän oli pitkästä aikaa vanha kunnon hyttyskesä, tuohan kuitenkin oli vain alkusoittoa, nyt on tulossa varsinainen hyttysinvaasio. Viime vuosi vaikuttaa myös ylivuotisesti: maastoon jäi paljon munia, minkä ohella osa hyttysistä talvehtii aikuisina. Toinen hyttysiä suosiva seikka on se, että lunta oli talvella suuressa osassa maata yli normaalin. Näin maastoon jäi keväällä paljon vettä.

Ikään kuin tuo ei vielä riittäisi, pienet pörisijät saivat kolmannenkin valtin. Lumen sulamisen jälkeen tuli huhti- ja toukokuussa sateita, joten maasto ei päässyt kuivumaan. Lähtötilanne kesää varten oli kaikkinensa hyttysille otollinen.

Kolmilammi, Särkkä ja moni muu tanssipaikka sijaitsee lehtikasvustoisen puuston ja vesistörikkaassa maisemassa, siis tanssikesä tulee olemaan tosi pisteliäs