Puujalka tanssinetissä:
2004-03-07 12:05

Päivitetty kuvaus erilaisista tanssihahmoista. Edellinen kirjoitettu joskus joulukuussa. Selvennykseksi sukupuoli (m/n) merkitty. Tosin osa kuvauksista on sukupuolesta riippumattomia.

Jos et ole alla mainittua hahmoa vielä tavannut, älä ole huolissasi. Se aika kyllä koittaa.

Äläkä ota liian vakavasti...

Itsessäkin piirteitä monesta hahmosta, vähän sitä sun tätä.

SEINÄRUUSU (n)

Istuu (seisoo harvemmin) hakurivissä sitruunan syöneen näköisenä. Joskus jauhaa myös purkkaa. Haluaisi häntä haettavan, mutta olemus viestii, että viihtyy paremmin jossain muualla. Naistentunnilla ei hae ketään, menee kahvioon siksi aikaa. Myös kengistä on usein pääteltävissä, ettei ole tanssitaitoinen.

MUINAINEN KAUNOTAR (n)

Ikää saattaa olla 60+, mutta viihtyy minihameessa ja verkkosukissa. Esiintyy myös nuorten päädyssä. Pakkelia naamassa useampia kerroksia. Hakee rohkeasti kaikkia miehiä. Myös miestenhaulla. Rohkeus osittain alkoholista johtuvaa. Myös hajuvesi on havaittavissa jo kaukaa.

IKINUORI (m)

Saman ikäinen, kuin muinainen kaunotar, mutta mies. Hakee lavoilla itseään vähintään 20 v nuorempia naisia. Tähän tyyppiin kuuluu sekä osaavia, että toivottomia tapauksia. Osaavat hakevat nuoria, koska omassa ikäluokassa osaavat tanssijat loistavat usein poissaolollaan. Myös nuoret tanssivat näiden kanssa mielellään ja hakevat myös naistentunnilla. Näillä tanssiin ei liity iskemisyrityksiä.

Osaamattomat taas etsivät kadotettua nuoruuttaan nuorten naisten seurassa. Haavelevat myös nuoresta tyttöystävästä. Hyvä taloudellinen tilanne saattaa auttaa haaveen toteuttamisessa. Naisille nämä ovat yleensä vastenmielisiä tapauksia. Edes pakit eivät tehoa, vaan herra hakee aina sitkeästi uudelleen ja uudelleen. Tanssitaito usein välttävää.

LIMANULJASKA (m)

Hakee naisia pääsääntöisesti hitaille, jolloin on mahdollista yrittää iskeä ja hiplata. Myös työtilassa olevan xxzzzyyy:n hinkkaus naista vasten kuuluu tyyliin, kuten myös suorat ehdotukset. Tyyli tehoaa joihinkin, koska muuten limanuljaskat olisivat jo kauan sitten vaihtaneet strategiaa.

Nainen pääsee hinkkauksesta esim. seuraavalla lauseella:

'kyllä kännykät on nykyään tosi pieniä, mutta voisitko kuitenkin siirtää sen toiseen taskuun'

PIKKUTAKKIMIES

Näissä on myös osaavia. Ne erottaa siitä, että lämpimissä olosuhteissa riisuvat takin.

Osaamattomat sensijaan pitävät helteelläkin takin tiukasti päällään. Näiden mielestä mies ei voi olla siististi pukeutunut ilman pikkutakkia. Ja ilman sitä naisten hurmaaminen tuntuisi todella vaikealta. Ei välitä kehittää tanssitaitoaan, koska naisen hurmaaminen riittää.

VILLAPAITAMIES

Pelkää kylmyyttää ja siksi villapaita päällä. Tanssitaidossa ei yleensä kehuttavaa. Ei tanssi koskaan nopeita, koska tulisi kuuma. Jaloissa saattaa olla lenkkarit tai muut ulkokengät. Näissä on myös usein alkoholin voimalla lavalle tulleita.

KESÄKISSA (n)

Tavataan vain kesälavoilla, vaikka onkin hyvä tanssija. Jostain syystä näillä on päässään ON/OFF kytkin, jolla tanssihulluuden voi syksyn tullen kytkeä päältä. Tosin tämä voi johtua siitäkin, että kotona olevan tanssimattoman miehen pinna riittää vain kesätanssiharrastukseen. Lavojen kiertely myös talviaikaan olisi sopimatonta ja vaarantaisi parisuhteen.

PÄÄLLIKKÖ (m)

Erittäin hyvä tanssija ja myös ulkonäkö ja käytös kohdallaan. Kaikkien naisten toiveriistaa. Naistentunnilla ei saa hetken rauhaa.

Jos kaukaa tullut vieraileva nainen pääsee tämän kanssa parketille, on flaxi varma tämän jälkeen. Muutkin miehet hakevat kilpaa, jos vieras nainen on kelvannut päällikölle.

NIRPPA (n)

Osaava tanssija, joita tapaa vain nuorisopäädyssä. Varttuneempien teinityttöjen (50+) puolella ei lainkaan. Tanssii vain pro-miesten kanssa. (myös pro-miehen eiprokaveri voi kelvata joskus kohteliaisuus syistä). Naistenhaulla hakee vain itseäänkin parempia. Näiden kesken lähes murhaavia katseita, jos promiehiä paikalla liian vähän. Naama- ja peruspakit onnistuu ja niitä usein käytetään osaamattoman tanssittajan lähestyessä.

KÄSILAUKKU (n)

Yleensä ravintolassa viihtyvä, mutta eksyy välillä lavoille. Syynä ravintolan humalahakuinen kulttuuri ja miehet, jotka pyrkivät kolmospesälle jo ensimmäisenä iltana. Käsilaukut toivovat myös tanssitaitoisia miehiä (näitä ravintoloissa ei ole kovin runsaasti tarjolla).

Nämä palaavat pian takaisin ravintolapuolelle, koska heitä ei haeta. Tämä taas johtuu koko ajan mukana roikkuvasta laukusta (usein myös iso) Se kertoo jo kaukaa, että kyseessä ei ole lavatanssija. Myös heidän pukeutuminen sopii paremmin ravintolaan.

Käsilaukun illan pelastaa usein kävelijä tai limanuljaska.

KÄVELIJÄ (m)

Käy tanssimassa sosiaalisten syiden takia. On mukava jutella ja 'tanssittaa' naisia sekä seisoskella lavan reunoilla ja istua kahviossa. Saattaa erottaa valssin ja humpan eron. Ei kuitenkaan välttämättä. Tämän kanssa siis kävellään lavaa ympäri ja jutellaan mukavia samalla. Naistentunnilla käy usein huono flaxi. Tosin käsilaukut saattavat hakea.

PELLEHERMANNI (m)

Tanssikursseja käynyt herra, joka on myös hauska. Siis todella hauska. Yrittää hurmata naisen hauskuudella ja tanssitaidolla. Tanssitaitoa usein onkin, mutta käytöstapoja puuttuu. Omia laajoja liikeratoja ja vauhtia sovelletaan oli tilaa tai ei. Törmäilee usein, mutta ei sitä itse huomaa, kun törmäys osuu naiseen. Tuijottaa usein koko tanssin ajan naista silmiin. Muukin, kuin pelkkä tanssiminen siis mielessä. Myös esiintymisen tarve on silmiinpistävää.

Näissä on myös sellaisia, jotka ovat jääneet ilman miellyttävää ulkonäköä. Sen puute on korvattu hyvällä tanssitaidolla, jonka avulla pääsee lähikontaktiin. Siitä on sitten hyvä jatkaa henkisten yms. ominaisuuksien avulla, jos niitä on.

TUNNUSTELIJA (n)

Julkivarattu nainen, joka on tullut vain tanssimaan. Parisuhteessa menee jo kuitenkin niin huonosti, että markkina-arvo on syytä mitata ennen mahdollista välirikkoa. Koti-elämän ongelmat ovat tunnistettavissa usein helposti, koska hän jutellessa korostaa hyvää parisuhdetta ja miten mies hyväksyy tanssimisen.

Nämä ovat yleensä viihtyneet tanssikuvioissa nuorempana ennen pariutumistaan. Näillä on vanhat taidot yhä tallella ja heiltä sujuu useimmat tanssilajit. Vapauden koittaessa nämä viedään heti käsistä. Alustava varaus tehtävä jo tunnusteluvaiheessa, jos tanssittajalla on haku päällä.

ERONNUT 'HARRASTAJA' (n)

Hiljattain eronnut nainen, joka ilmoittaa iloisesti, kuinka rakastaa tanssia ja aikoo nyt vapauduttuaan ahkerasti käydä lavoilla ja kehittää tanssitaitoaan. Käy kuitenkin niin, että tanssiharrastus loppuu samantien, kun löytää uuden miehen, joko lavalta tai muualta. Käy siis tansseissa vain löytääkseen uuden miehen.

Samoja tyyppejä on paljon myös miehissä, 'tanssiharrastus' loppuu välittömästi, kun tansseista löytyy toinen samanlainen, vain seuraa etsivä.

BINGOMIES

Ihanteellinen kumppani naiselle bingopeliin, mutta ei todellakaan lavatanssiin. Bingomies ei välitä kehittää tanssitaitoaan, vaan on hyvin tyytyväinen vuosia sitten saavutettuun taitotasoon (yleensä perushumppa, valssi) Hidas valssi menee usein tavallisena valssina (hitaasti liikkuen).

PRO (n)

Osaa lähes kaiken ja on hyvä vietävä. Tanssii lähes kaikkien kanssa, eikä näytä julkisesti, vaikka tanssittaja ei vastaa laatuvaatimuksia. Naistenhaulla keskittyy kuitenkin itsensä tasoisiin. Myös vaatteet ja kengät kertovat, että tämä osaa tanssia.

SUPERPRO (n)

Yleensä varattu, mutta pahasti lavantautinen. Hallitsee lähes kaiken ja on aina iloinen. Tanssii myös kehityskelpoisten aloittelijoiden kanssa tuskaa tuntematta. Näitä voi hakea kymmenen kertaa illassa, eikä silti oleta hakijan yrittävän iskeä. Hakijan ikä ei ole näille rasite.

Naistentunnilla hakee kaikentasoisia miehiä, vatkaajat jää ehkä riviin kuitenkin. (mies vatkaa vasemmalla kädellä ylös-alas kuten kesämökillä usein on tapana vetta kaivosta pumpattaessa).

EXTREMEPRO (n)

Sama kuin super, mutta herättää hakijassa piilevää tai julkista tarvetta tutustua häneen myös lavan ulkopuolella. Näissä on myös enemmän ei-varattuja.

Erinomaisen tanssitaidon lisäksi nämä omaavat usein miellyttävän ulkomuodon ja myös sisäistä kauneutta. Ylpeys ja esiintymisen tarve ei heitä vaivaa. Näistä syistä kännykkänumeroa saatetaan kysyä jonkin tekosyyn varjolla liiankin usein. Numeron saaminen jää kuitenkin yleensä haaveeksi.

Näiden kanssa erinomainen tanssinautinto, jonka saattaa sotkea kesken tanssin mieleen tuleva vaakamambo ja haave tapaamisesta myös siviilissä.

Kahden edellämainitun tyypin kanssa tanssiman päässyt mies ei luultavasti jää seisomaan naistentunnilla. Sen verran hyvää mainosta, jos näille kelpaa tanssittajaksi.