Kaminiitto www


Tanssinjärjestäjät ottavat soittamaan orkestereita, joissa on nuoria komeita poikia ja miksei myös nättejä tyttöjä. Näillä orkestereilla houkutellaan lähinnä bailuporukka keikkumaan orkesterilavan eteen. Raha ei haise eli sama se kuka lipun maksaa. Näinhän asia on, mutta.. Mikäli tilaisuutta mainostetaan tanssina, niin ainakin äkkiseltään tuntuu tanssijoiden pettämiseltä, jos musiikkina on muuta kuin tanssimusiikkia. Tanssimusiikkia osaamattomien orkestereiden ei tulisi ottaa vastaan tanssimusiikkikeikkoja, jos biisit ja rytmit eivät ole hallussa. Siitä on haittaa koko tanssimusiikille, elävälle tanssimusiikkimusiikkikulttuurille ja lopulta myös itse orkesterille, jonka ura lavoilla katkeaa ensihuuman jälkeen varsin nopeasti ja lopullisesti.

Tanssilavakulttuurin vaalimisessa on ehdottomasti ensisijalla tanssittava musiikki, sen korkea laatu ja monipuolisuus. Jos Radio, TV ja levy-yhtiöt saataisiin samalle aaltopituudelle muun kansan kanssa, asia olisi paljon helpompi hoitaa. Kaiken pahan alku ja juuri on (maksetut) soittolistajärjestelmät. Jos näistä mädännäisyyksistä päästäisi jotenkin eroon, niin tanssimaailma voisi olla paljon parempi. Tällöin erilaiset agraariorkesterit pysyisivät paremmin konserttilavoilla humalaisten fanien hurrattavina.

Hyvä tanssimusiikki toimii pelkästään kohtuullisella volyymilla soitettuna (levyltä) ilman näkökontaktia ja myös silloin kun siitä vedetään laulaja pois. Jos sokkotesti tehtäisiin fanitusmusiikille (ilman laulajaa), niin puolisivistynyt arvaukseni on, ettei tanssikansa ekstaasiin vaipuisi.

Kommentti:

Unicci
29.10.2007 - 22:40
Minua taas on ruvennut viime aikoina ärsyttämään tuo tanssimusiikki-määritys. Tanssia voi kaikkeen musiikkiin, kun osaa. Suomalaisilla ei ole hallussaan se kaikkeen sopiva hauska tanssilaji, jonka ruotsalaiset osaavat - that's the problem.

Ja noista näteistä pojista... Ei voi moittia Sinitaivaan 22-vuotiaita yhtään musiikin laadusta eikä asenteesta! Tässäkään asiassa ei mitenkään voi yleistää.

Unicci