"Kun arvostettu vanhempi tiedemies sanoo, että jokin on mahdollista, hän on melkein varmasti oikeassa. Kun hän sanoo, että jokin on mahdotonta, hän on hyvin todennäköisesti väärässä."
- Arthur C. Clarken ensimmäinen laki.
 
 "Useimmat tuntemani ihmiset, jotka tulevat mainiosti toimeen mitä monimutkaisimpien ongelmien kanssa, pystyvät hyväksymään hyvin vaivalloisesti selkeimmän ja ilmeisimmän tosiasian, jos se osoittaa vääräksi ne päätelmät, joita he ovat mielellään kertoneet kollegoilleen, opettaneet ylpeinä toisille, ja jotka he ovat kutoneet kude kuteelta oman elämänsä kankaaseen."
- Leo Tolstoi
 
  Sanottakoon  avoimuuden ja demokratian hengessä, että idiootitkin ovat joskus oikeassa, ja asiantuntijat joskus ihan täysiä idiootteja. Ehdottomuuksia puhuva saa ehdottomasti kärsiä seuraukset. Ja tämähän oli tietenkin ehdottomuus.

On todettu seuraavaa:
 
 "New Yorkissa on pidätetty mies, joka yritti ryöstää varoja vähäjärkisiltä ja taikauskoisilta ihmisiltä esittelemällä laitetta, joka hänen mukaansa kuljettaa ihmisääntä metallilankoja pitkin niin, että ne kuullaan langan toisessa päässä. Laitetta hän kutsuu telefoniksi. Oppineet ihmiset tietävät hyvin, että ihmisäänen lähettäminen langan välityksellä on mahdotonta."

- Newyorkilainen sanomalehti, 1868.
 
 "Hieno keksintö, mutta kuka sellaista haluaisi käyttää."
- USA:n presidentti Rutherford B. Hayes Alexander Graham Bellin esiteltyä puhelinta, 1872.
 
 "Tämä "telefoni" on keksintö, jolla on liikaa varjopuolia, jotta sen voisi ottaa vakavasti viestintävälineenä. Laite on meidän tarpeisiimme ehdottomasti arvoton."
- Western Union -lennätinyhtiön sisäinen muistio, 1876.