"Kysehän tosiaan on siitä, että niin kauan kuin oma lähiympäristö pysyy mielipide- ym. ilmastoltaan itselle turvallisena ja tuttuna, ollaan sopuisia. Pelottavan erilaisia ja/tai itselle käsittämättömiä mielipiteitä sitten torjutaankin ponnekkaasti, koska se oma henkilökohtainen turvallisuus on pahasti uhattuna.

Henkkoht en jaksa pitää passiivis-aggressiivista suojamuurien rakentamista hirveän sopuisana toimintana. Pia M  25.12.2007 - 13:45"

Ehkä kyseseessä onkin enemmän "passiivis-aggressiivista suojamuurien rakentamista" - mielenrakenteen "suojamuuria"  myöhempi skeema, joka selviää paremmin alla olevasta aiemmasta kirjoituksestani:

( tästä saamme mielenkiintoisen jatko-aiheen )

Mitä tahansa ihminen tekee tai jättää tekemättä, hän tekee sen saavuttaakseen ja säilyttääkseen minuuden - identiteetin tunteen.

Eo. määritelmä sisältää näennäisen paradoksin 'omaelämän lopetuksen' suhteen; meni kauan ennen kun ymmärsin sen. OEL ( lyhennys ed.olev.) on identiteetin päätepiste elämälle. Identiteetti on silloin valmis.

Kipu ja kärsimys, nautinto ja mielihyvä - ( kaikki tunteet, tuntemukset ja kokemukset - vuorovaikutuksessa muistin kokonaisuudesta - nyt hetkeen yhdessä) muodostavat kokonais-identiteetin. Siten identiteetti aiheuttaa vastaavasti tarpeen kokemiseen ( jos ei muuta ole saatavilla - kipu ja kärsiminen on yksi keinoista ).

Aitomies