Fiktiivinen draamasarja jatkuu eri tunnelmissa kuin räväkkä esittelyjakso. Jatko-osan juoni noudattelee tunnettua lännentarinaa, vain taustamusiikki on valittu toisilla perusteilla, paremmin jalan alle meneväksi ja parketille sopivaksi.

Kulissien takana tapahtuu jatkuvasti. Kaikenkirjavia ryhmiä kokoontuu kahvilaan ja lavan taakse. Katsojien valppautta pidetään yllä vihjailuilla tai hiljaisuudella. Sergion esikuvan mukaan katsekin voi olla pitkä ja murhaava. Monien tarkoitusperistä tai keinoista ei saa selvää. Ehkä joidenkin tarkoitusperistä ei ole niin väliäkään (nuorten naisten mielipide).

Lännentarinan tapahtumat ajoittuivat sisällissodan aikaan, jolloin lainsuojattomat ja palkkionmetsästäjät ottivat mittaa toisistaan. Eli tarina on ajaton ja kiehtova. Lisäksi tarvitaan vain varman päälle tehty roolijako. Katsojien ennakko-odotuksia mitattiin suureen suosion saaneiden katsojaäänestysten avulla. Eräisiin rooleihin on ollut enemmän halukkaita kuin toisiin. Arvatenkin kovin kiista käytiin pääosan esittäjästä eli sankarista. Lopulta käsikirjoitusta jouduttiin tasa-arvon nimissä korjaamaan. Vaikka ohjaaja yritti selittää, ettei tästä mitään Pekka Puupää ja Justiina juttua tehdä, mutta ei auttanut.

Hyvät


Jeremias Jalosukuinen           


Lady Eau de Cologne                              

Kaikki tarinat tarvitsevat sankareita. On tietenkin tarinalle eduksi, jos sankari on yleisön suosikki. Tämä kaksikko äänestettiin selkeästi laadukkaimmaksi ja tyyliltään sopivimmaksi. Ei sinänsä mikään ihme, onhan kyse ammattilaisista.

Pahat


Humppa Vaari


Kapu Kirpeä (stuntman)

Sankarit eivät olisi sankareita ilman konnia. Mitä pahempi konna sitä suurempi sankari. On tärkeää, että yleisön odotukset täyttyvät myös tämän roolihahmon osalta. Äänestyksen perusteella tämäkin oli helppo täyttää. Vaarallisten kohtausten vuoksi osaan valittiin myös stunt-mies, joka osoitti ihailtavaa sinnikkyyttä koekuvauksissa. Nyt odotellaan vain laisuojattomasta maksettavan palkkiosumman julistamista, jotta sankareiden todellinen suuruus paljastuu.

Rumat


Juuliska Kaakana (rauhoitettu tipunen savosta: ”Älä ammu, se on kaakana.”)


V. Korko (taiteilijanimi ravintolaperformanssista)

Tähän draamaan kuuluvat myös puheliaat villikot. Heidän tehtävään on harhailla huomiota herättävästi rangaistusrajalla, mutta jotenkin aina selvitä hankalasta tilanteesta. Myös sivuosaa näyttelevien tulisi olla kuuluisia. Onneksi yleisöäänestyksen tuloksia tutkittaessa löydettiin sekä nais- että miessivuosan esittäjät tasosta tinkimättä.