Humppis

Pitkään meni, mutta lopulta taas Parkissa. Kutsu kävi jo kauan sitten. Niin viehättävä neito oli asialla, ettei ollut mitään syytä (eikä mahdollisuuttakaan) kieltäytyä.

Varjokuva tulossa keikalle Lahteen kohteena Alex Park.

Hollolan puolelta, rinteen reunalta hirsimökistä, kahden kissan seurasta kävin kaunottaren poimimassa kyytiin (kahviteltiin ensin).

Parkin eteen parkkiin niin lähelle ovea kuin pääsi (30 m).

Sisään tangon MM-parin kanssa yhtä aikaa. Samaan nirppiksen pöytäryhmään myös parkkeerattiin. Kolmaskin veteraanitanssijamies istahti sitten seuraan vielä. Isoisänsä ikäisten joukkoon joutui neito siis.

Ennen puolta yhtätoista ei ollut luvassa elävää musiikkia. Talon tarjoama levytetty sellainen oli tanssijan kannalta kehnohkoa: Yölintua, Paula Koivuniemeä ja Kari Tapiota enimmäkseen. Jokunen oikeakin tanssikappale sentään tuli väliin. Puolikuun nostalginen musa soi silloin kun sisään astuttiin. Nuoruus (kolmas sellainen -siis toisen avioeron ajoilta) tuli haikeana mieleen. Flashbakkeja pukkasi. Samassa ravintolassa tuolloin tyttäreni ikäisen hoiturioppilaan kanssa ihania iltoja vietin (dirty old man jo silloin!).

Nuorta väkeä ei ensin sensijaan näkynyt muita kuin evääni. VeeKoota ei tietenkään ilmaantunut, kun oli saanut edellisillan Grandin keikaltaan hyvän syyn perääntymiseen.

Sitten rupesi tulemaan yht'äkkiä lava- ja swingtanssijaa kuin ketunnenää.

Osa meni omaan pöytäänsä ylätasanteelle kaiteen äären ja osa hajautui saliin.
Kisakuvista tuttua joukkoa. Muutenkin tuttuja toki kaikki.
Pääosa lopuistakin tulijoista oli lavoilta ja treeneistä tuttua porukkaa. Ns. tavallinen ravintolayleisö oli vähemmistönä aina puoleen yöhön asti.

Kahden R:n kanssa enimmäkseen tanssin. Pikkuinen swingiprinsessa kävi kerran vaarinkin mukaansa poimimassa kuten eräs toinenkin siitä samasta pöydästä teki. Itse vierailin siinä pari kertaa.

Rankat rokit erään niille tuosta nappaamani 41 vuotta nuoremman typykän kanssa orkesterin edessä saattoivat vanhat keuhkoputket koville -yskitti sitten puolisen tuntia.

Kaikkiaan kuuden naisen kanssa tanssin yhteensä 15 kappaleparia (tai jonkin verran yli, kun ne levyiltä tulleet eivät aina olleet pareittain, ja alkuun tuli jonkinlainen putki).

Siis aika lailla istuskelua tuli. Keskustelu täytti osan ajasta mukavasti. Taajaan tosin tyttöä vietiin, joten lyhyehköiksi jäivät juttutuokiot.

Varjokuvakin
sitten lopulta ilmaantui. Kyöstillä ei nyt ollut korokettaan, joten joutui paukuttelemaan kattiloitaan muiden kanssa samalta tasolta.

Jokunen uusikin biisi oli liitetty ohjelmistoon. Kolme settiä kuunneltiin ja illan ainoiden jenkkojen jälkeen, 01.10, poistuttiin räntäsateiseen yöhön ja otettiin suunta ylös Salpausselän harjalle Hollolan puolelle.

Tänään sitten Satulinnaan. Soitin juuri hirsimökkiin ja lupauduin kuskiksi. Surkea sää luvassa. Nyt jo satelee vettä aika lailla. On meillä tässä melkoinen tammikuu!

Tv:ssa kerrottiin äsken, että ruotsalaisia on peräti käsketty pysyttelemään sisätiloissa myrskyn vuoksi. Se on niille mamareille oikein! Turvakypärä päässähän ne käyvät levollekin.
16003_m.jpg