Huhuja salaisen tuomariyhdistyksen olemassaolosta yritetään vaientaa. Epäilyksien hälventämiseksi kutsuttiin koolle julkinen tuomarikokous. Siihen ilmoittautui vain yksi tuomari. Muut seurailivat yleisölehteriltä, tuleeko kokouksesta mitään. Ei tullut. On siis päivänselvää, että mitään yhdistystä ei ole.

Yleisön joukosta kyllä esitettiin monenlaisia kommentteja, etupäässä tuomariyhdistyksen toimintaa kannattavia, mutta myös varovaisesti erilaisia. Peräänkuulutettiin mm. viisasten ryhmää. Ongelmaksi koettiin kuitenkin sopivien löytäminen. Suunnitelma on aivan liian kunnianhimoinen. Ongelma on sitä paitsi ikiaikainen. Joskus muinoinkin piti kolme viisasta hakea kaukaa itäisiltä mailta, kun lähempää ei löytynyt.

Eräs ehdotus vaikuttaa kuitenkin toteutuskelpoiselta. Se perustuu Pulliaisen filosofiaan. Sitä olisi kaikkien tuomareiden hyvä noudattaa. Sen mukaan ihmisen sietokykyä ei saa ylittää ja päätöksissä tulee ottaa huomioon niiden pitkäaikaiset vaikutukset. Ensimmäisen ohjeen tuomarit varmaan sisäistävät omakohtaisesti erittäin herkästi ja sehän on jo puoliksi tehty. Toisen osan pohtimiseen on enää turha käyttää aikaa. Tulee, mitä tulee. Tuomarityöskentelyn helpottamiseksi Pulliainen on tiivistänyt tuomareille mieleenpainuvat ohjeet iskulauseeksi uuden kirjansa kansilehteen: HELVETILLISIÄ ULVAHDUKSIA!

Eli ei hätää, kuten Pulliainenkin toteaa.