Kaminiitto
24.02.2008 - 10:21


Taitaa olla vuosia siitä kun viimeksi on tullut käytyä tansseissa kehä 3:lta noin 15 km pohjoiseen Hämeenlinnan suuntaan. En edes enää itsekään muista millä syillä olen jättänyt ko. paikan väliin. Nyt piti vasiten käydä katsomassa, kun Mäkeläisen ja Nuotion päälle on toisilla palstoilla roiskittu kultaa ja mirhaa.

Tanssijan kannalta molemmilla kappalevalinnat olivat ainakin alussa syvältä. Kun täyttää alkusettinsä epämääräisillä omilla radioiskelmillään, niin saa varmasti tanssikansan otsan rypistymään. Jos niitä nyt täytyy välttämättä mainostaa, niin kannattaisi siirtää ne edes pikkutunneille. Nytkin monet tanssimaan tulleet lähtevät nostelemaan, kun parin ensimmäisen tunnin aikana soitettiin enempi nopeeta iskelmämusiikkia.

Vanhahkot ohjelmistolupaukset eräällä palstalla liputtivat seuraavaa:
Arto Nuotio: foxtrot, tango, samba, cha cha cha; ei vakio-ohjelmistossa: valssi, hidas valssi, humppa, jenkka, polkka, masurkka, jive, rumba.
Mikko Mäkeläinen ja Myrskylyhty: foxtrot, hidas valssi, jive, bugg, boogie woogie; ei vakio-ohjelmistossa: tango, valssi, humppa, jenkka, polkka, masurkka, samba, rumba, cha cha cha .

Nuotion orkesteri aloitti musisoinnin. Kiire oli pojilla kova. Muutamat kilpatanssitaustaisilta näyttävät nuoret sentään ehtivät juuri ja juuri ottamaan joka iskun päälle askeleen. Tällaiset hitaammat pääsivät sopivaan tanssiryhmiin askel ja tahti - systeemillä. Itse laulutähden ollessa mukana ei vauhti juuri hellittänyt paitsi parin valssin ja suomalaisen tangon kohdalla, ne olivat minulle kohdallaan. Ohjelma on ainakin siltä osin muuttunut, että humppaa ja valssia tuli vähintään tarpeeksi ja lisäksi cha chaa muistutti enemmän humppaa kuin chahaata, mutta sopi hyvin valtaosan tyyliin.

MMM:ä olin kuullut viimeksi silloin, kun MM vielä oli mukana kaikilla seteillä. Nyt tähteys on näemmä vienyt hänet pois ainakin aloitussetiltä. Pari tangoa MM säesti ja lauloi todella hyvin. Muista kappaleista ei pitäisi sanoa mitään, mutta kun ei saa pidettyä näppäimistöä kurissa. Oli yllättävän monta kappaleparia, josta en saanut mitään selvää, mihin tanssilajiin ko. musiikki kuuluu. Onneksi erään pelasti tuttavapariskunta, jolta pääsin kysäisemään. Jotenkin tuli olo, ettei minua pelasta enää mitkään tanssikurssit, loppu häämöttää jo lähellä!

Lähemmäksi puolta yötä jaksoin taapertaa. Siihen mennessä ei tarvinnut kärsiä esim. rumban, samban, argentiinalaisen tangon inhottavista sävelistä ja cha chaakin oli onneksi enempi humppaa eikä lattaria, vaikka niin kuulutuksissa uhattiin. Masurkan polkkapuoli minulta menee yleensä hyssyttelyksi, joten hyvä ettei tarvinnut nolata itseään kun sitä ei kerran soitettu.

Etäältä näin erään nostomiehen liehuvan lattialla. Ajatteli varmaan mielessään, että olispa täällä nyt oma pumppu niin sais tanssimusiikkia - ehkä arvaukseni on väärä.