Mikko                 Foxin alkeet, valssin, jenkan ja humpan jatko.

Tavalliseen tapaan aamulla DVD:ltä luntaten askelkuvioita. Vakivuorolla Riihimäkeen ja rautatieasemalle via Siwan. Siitä muonaa mutustellessa sain lipputiskin takaa sellaisen tuijotuksen, että on tasan tarkkaa viimeinen kerta, kun meen evästelemään sinne.

Kun viime sunnuntaina tuli puheeksi kurssilla tuo episodi rautatieasemalla, niin sain vinkin, että Rity-talolle voi siksi aikaa mennä, kunnes koulun ovet aukeavat. Ei muuta, kun askeleet kohti pohjois-Riihimäkeä. Siellä täällä keskusta-alueella näkyi koristeltuja pajunoksia. Kaupunki näytti olevan tosiaan Pääsiäis- sellainen.

Rity-rakennuksesta tulee muistoja mieleen. Siellä oli aikoinaan legendaarinen antikvaria/pilailupuoti/tupakkakauppa nimeltään Mustapekka. Nykyään samalla paikalla myydään jotakin ihan muuta. Liikettä vastapäätä oli valtion monopolikauppa, nykyään joku pub/baari. Kyllä 80-luku oli vuosikymmenien huippu.

Ex-Mustapekan vierestä suoraan eteenpäin ja oven kautta raput alas. Siinä alhaalla hetken erästä lehtileikekopiota lukiessani Tanssikoulu M & R:n uroopuolisko tuli kysymään, miten voin olla avuksi. Kerroin, että M oli sanonut, että tänne voi siksi aikaa tulla, kunnes oma kurssi alkaa. Rityllä oli silloin parasta aikaa Lasten jatko-kurssi menossa. R veti salin ja kahvitilan erottavat haitariovet kiinni ja meikä oli yksin kahviotilassa.

Siinä sitten tein askelkuvoita. Välillä valssiaskellusta eteenpäin ja palaten lähtöpaikkaan foxia pakilla. Toisinaan taas foxia kääntöaskelten. Sitten valssin neliötä. Näitä tahkosin yli kaksi tuntia lähes putkeen. Välillä oli pakko juoda. Askeltahkoamisen jälkeen aamulla laittamani dödö alkoi olla aika neuraalia.

Hieman ennen kello 15 alakertaan alkoi tulla Lava jatko 1 käviöitä. Tuttuja kasvoja alkeiskurssilta. Kysyin siinä eräältä tutulta, että onko tuossa Lava 1 mitään uusia lajeja. Samoja lajeja kuulemani mukaan veivaavat. Jotakin vasenta käännöstä. En nyt muista oliko tangon vai valssin. Sisään pölähti pariskunta, joka oli ystävällisesti tarjonnut kyydin alkeiskurssille. Kerroin missä olen nähnyt kurssiporukkaa alkeista ja ihmettelin, että kun tätä pariskuntaa ei ole näkynyt missään tanssipaikoissa. Perheenpää sanoi, että tanssipikkujoulussa oli heidän valssi mennyt alta lipan ja ovat pysyneet kotona. Siihen huikkasin, että tehän olette pariskunta mitä väliä tuosta. Mies siihen, että hiovat vielä osaamistaan. Ennen saliin menoa rouva kertoi heidän olevan myös jivekurssilla.

Haitariovi sulkeutui jälleen ja salista alkoi kuulua jenkkamusiikkia. En edes yrittänyt treenata jenkkaa. Muuten kyllä, mutta olisi saattanut kuulua saliin asti. Tangoakin sieltä kuului, mutta en muista siitä mitään, joten jätin tanssimatta senkin.

Kellon lähestyessä 16 lähdin kohti omaa kurssipaikkaa. Poikkesin siinä matkan varrella olevassa Salessa ja päädyin Frezza-pulloon. Vuorisen kohdalla meinasin laittaa tyhjän pullon roskiin. Tulin toisiin aatoksiin, kun en ollut varma meneekö se kierrätykseen vai johonkin muualle. Eihän tyhjä pullo paljoa paina, joten sujautin sen olkakassiin ja vien kotiin. Täten menee varmasti kierrätykseen.

Karalla voikkasalin ovi oli jälleen lukossa, joten ulos odottamaan. Tulihan se ope jälleen, kun aikansa odotti. Siinä ovea avatessa uteli, olinko ollut tanssimassa. Enpä ollut..sanoin.

Sama poppoo paikalla, kun viime kerralla eli 5 + 3. Opettaja sai tuurata jälleen kahta puuttuvaa daamia.

Foxilla jälleen liikkeelle. Askelkuviot kohdallaan...ilman musiikkia. Hitaalla musiikilla ei pahemmin ongelmaa. Todelliset ongelmat tulivat esiin musiikin nopeutuessa. Opettata sanoi, että tuo epärytmiin tanssiminen saattaa daameja häiritä. Kerroin, että kommentteja on tuosta tullut. Tiedän nyt miten treenaan kotona. Nyt musiikki mukaan ja yrittää löytää se rytmi sieltä. Urakka ei tule olemaan helppo, sillä löydän rytmin helpommin mm. trancemusiikista. Tuo foxiosioa oli pitkälti viime kertaista kertausta. Nyt tanssittiin vaan nopeampaan musiikkiin.

Seuraavaksi jenkkaa. Aika pitkälle viime kerran kertausta. Nyt oli hieman ongelmaa askeleissa, mutta helposti korjattavissa. Meinasin siinä yksin pyöriessä liukastua kunnolla. Jenkka sai kunnolla hien pintaa ja liikaakin. Pyyhe ja juoma pelastivat jonkin verran. Olin tyytyväinen tämän sunnuntain jenkkaosioon. Tuota täytyy alkaa myös DVD:ltä tahkoamaan. Jos sitä ihan oikeasti innostuisi lavoilla tanssimaan.

Valssi oli päivän kolmas laji. Se 7. fileestä lähtevä käännös oli helpompi mitä olin etukäteen vähän jännittänyt. Musiikista oli tälläkin kertaa hieman hankala löytää rytmiä. Ryhtiä korjaamalla sain käännöksen opettajan mieleiseksi. Askellus sujui paremmin nyt, kun muistaa seuraavan lähtöjalan kannan jättää irti lattiasta. Samalla muistiinpanot olivat iso apu tässä.

Kolmannen oppikerran neljäs laji oli humppa. Olin jotenkin yllättynyt, kun opettaja heitti noottia parille, joka alussa veti ringin kävelyhumppaa. Ei kuulemma noin. Siihen perinteiseen palattiin sitten kaikki. Kurssin tavoitteena on jos nyt oikein muistan koko käännös vai peräti kahdesti ympäri. Humppaa ehdittiin vain muutama minuutti nyt opetella. Minulle tuo on jo aika tuttua.

Ensi sunnuntaina mukaan tulee sitten varmasti jo tango. Jenkka ja tango tulevat olemaan lajit, mitä tarvitsee jälleen tutkia DVD-levyiltä. Valssin osalta kurssi on menossa DVD-opin edelle. Nyt olen tajunnut, miksi jatkokurssi on tuntunut helpommalta, kun alkeiskurssi. Kotiläksyt jäivät tekemättä alkeiden aikana ja täten seuraavat oppitunnit olivat joskus täydellisiä pettymyksiä pettymysten perään.