Etelän tuppipelin pelaajat ovat perustaneet vuonna 1996 YKY:n jonka nimeksi he antoivat "Rössypottuseura".
Sääntöjä ja toimintaperiaatteita oli vaikea saada käsiinsä, henkilörekisteristä puhumattakaan. Joitakin asioita selvisi kuitenkin yön ja aamun kiivaina tunteina.

Yhdistykseen kuuluu vähenevä määrä jäseniä ja kokoontumisien ruokalistalla on aina Oululaista herkkua eli rössypottua. -mm perunaa, siansivua ja veripalttua sotkettuna samaan mössöön. ( -Yök en söisi.)

Yhdistyksen jäsenet koostuvat oululaisista tai Oulusta lähtöisin olevista Helsingissä vaikuttavista nimihenkilöistä. mm- Matti  Ahde, Hilkka Ahde (aveccina) sekä Suvi Linden ovat rössypottuseuran jäseniä. (Hilkka Ahdehan on Valkeakoskinen lastenhoitaja ja Matti Oulusta kotoisin oleva sähköasentaja.)

Yhdistys perustettiin vastavoimaksi "Savon Mafialle" joka toimii samoin periaattein ja varmaakin heidän kokouksissaan syödään kalakukkoa. Saanen arvata että Lasse Lehtinen on Savon Mafian pääjehuja.

Rössypottuseuran jäseneksi pääsee vain kutsusta ja tulijan on täytettävä ainakin kaksi ehtoa:

-Hänellä on oltava omakohtaisia kokemuksia Typpi Oy:n tehdasräjähdyksestä, mieluimmin herännyt siihen pamaukseen..
-Hänen pitää olla ajanut Tuiran silloilla vastatuuleen.

Suurimmaksi meriitikseen rössypottuseura laskee jääkiekkoseura Kärppien nousun mestaruusliigaan v.2000.

Olihan se nousu huikea teko, jos näin yhdistyksen ansiota vieläpä on. Vielä huikeampaa on että Kärpät nousi sen jälkeen nopealla tahdilla aina mestaruuteen asti.
Puhutaankohan siellä Oulun torilla muusta kuin Juha Junnosta ja Kärpistä?
Sotkamossa ei ainakaan puhuta mistään muusta kuin Jymystä ja pesäpallosta.