Mikko                  Valssin, foksin, jenkan sekä tangon jatkoa.   Lauantai 12.04.2008


"kustantajalta"

Aamusella siinä raskaan puolesta aamiasta syödessäni. Tässä tapauksessa kyseessä oli lähinnä oikea päivällinen. Päivästä olisi tulossa todella pitkä, eikä se iltaan päättyisi.

Siinä murkinaa lapatessa kitusiin, katselin/kertasin tangoa, valssia ja humppaakin. Syödessäni oli huomio lähes 100% noissa askelkuvioissa. Lottolappua täyttäessä oli huomio jo heikompaa. Siinä taisi etenkin tango kärsiä.

Koska nyt olisi spesiaalipäivä tulossa, niin kassiin saisi pakata muutakin, kun vaan ne tanssikengät. Blogipaidan pitäisin päällä treeneissä ja mukaan sitten myös pidempihihainen paita. Samoin nämä ehostusvälineet jne tulivat mukaan.

Koska taksikyyti tanssi-illan jälkeen käy kukkaron päälle, niin kaiken muun tykötarpeen lisäksi raahasin mukani makuupussin ja makuualustan. Etelän tanssireissusta tullessa oiva yöpymispaikka on työpaikka. Ilmaista ja mahdollisuus peseytyä sekä lämmittää syötävää. Kerrassaan loistavaa.

Menomatka normikyydillä. Pupukaupungissa klo 13. Ennen kello 14 alkavaa kurssitusta olisi vielä kolme tehtäväetappia edessä: viedä yöpymiskamat duuniin, ostaa junapiletti sekä viedä lotot. Ihmeesti sitä ehtii, kun oikein kiirettä pitää.

Hyvissä ajoin pääsin Karalle. Tuttuun tapaan kurssilla oleva rekkaleidi odotti autossaan siinä oven vieressä. Astelin sisään ja kipusin portaat ylös. Yläkerran voimistelusalista kuului opetuksen ääniä. Vähäisestä määrästä opettavia päättelin, että kyseessä on jälleen jokin kilpatanssiporukka.

Eipä siinä pitkään ihmettelemään. Välituntitilaan kenkiä vaihtamaan. Lähes samaan aikaan tuli toinenkin uroo paikalle. Pikkuhiljaa se kurssiporukka tuli kasaan. Tälläkin kertaa uupui kaksi miestä ja yksi daami, joten paikalla 2 paria ja meikä tietty harjoitteli jälleen kurssinvetäjän kanssa. Sanoin alussa, että lähden tämän jälkeen Kouvolaan tanssimaan. Kysyin samalla mahdollisuutta saada joltakin kyyti asemalle. Eräs pariskunta lupasi ystävällisesti kyydin sinne.

Valssilla lähdettiin liikenteeseen tällä kertaa. Askeleet olivat vanhan kertaamista ja hyvä niin, sillä aina haukansilmän tarkkuudella askeleita katsova opettaja tokaisi: Ahas Mika yrittää päästä vähällä. Olin laskenut puolikäännöksessä vasemman jalankannan lattiaan. Koska yksi mokaa, niin kaikki joutuvat ottamaan alusta jälleen. Rekkakuski huikkasi salin toiselta reunalta, että päästettäänkö me tuollasta miestä mihinkään Kuntotalolle tanssimaan.

Tämän pienen harmittavan nippelimokan jälkeen sain koipeni jälleen ruotuun. Nyt se tanssinkulku meni kun vettä vaan...tai siis lähes. Siinä opettajan kanssa tanssiessa hän huomatti, että pidä se vasen jalkaterä suoraan menosuuntaa kohti. Nyt se meinaan tuppaa kääntymään hieman ulos päin. Muistettavaa tämäkin tulevaisuudessa. Siinä levyä vaihtaessa ope uteli, että miten olen tanssinut valssia lavoilla. Taisin siihen sanoa, että perusneliöö on tullut lähinnä mentyä. Tähän täytyy saada tulevaisuudessa muutos, kun kurssivalssi on jalostettua lavavalssiin verrattuna.

Foksissa oli tälläkin kertaa alkuohjelmana perusaskeleet 3+1 ja perään puolikäännös. Noottia sain alussa, kun otin perusaskeleena vain 2+1. Tämän jälkeen sitten mielessä laskin, että askeleet varmasti olisivat 3+1. Uutta herkkua saattiin kokokäännöksen muodossa. Käännös meni muuten hyvin, mutta alussa unohdin ottaa ne käännöksen jälkeiset askeleet. Kurssinvetäjä tokaisi, ettei tämä mitään valssia ole. Samoin jalat eivät tule yhteen, ennen seuraavaa loppuun tehtyä käännöstä. Eihän siinä muuta, kun ne puuttuvat askeleet mukaan ja homma toimi. Poppoo alkoi kiertää salia. Ensin tanssittiin perusaskeleet ja kokokäännös. Sitten open vinkistä kaksi kokokäännöstä peräkkäin. Nyt paikalle oli saapunut se puuttuva daami, joten saatiin daamit miehille vaihtoon. Opettajan ollessa kanssa vaihtarina.

Jenkka oli samoin wanhan kertaamista. Nyt kokonaan ilman paria treenasin. Askel, askel, askel ja hyppy kaksi kertaa oletetun daamin ympäri. Alussa se hyppyni ei ihan osunnut daamia kohtisuoraan. Muuten homma meni, kun juna. Kuuma tuli ja hikeä sai pyyhkiä sekä vettä juoda.

Ennen tangoa sanoin, että meitsin pitää tänään ehtiä junaan. Opettaja siihen, että pistetään pillit pussiin tältä erää klo 15.50. Tangoa oli siis taas tätä. Alun perusaskeleet toimii, mutta unohdan ne sivuttaisaskeleet ja todellinen ongelma on ja yhä ne käännökset. Tango tulee olemaan tulevaisuudessa se laji, mihin pitää nyt ihan tosissaan paneutua. Voihan sen toki foksina tanssia, mutta kuitenkin se olisi hyvä & mukava oppia.

Sinne oli samaan aikaan tullut kilpatanssipari, joka oli tullut viimeistelemään kuvioitaan seuraavana päivänä olevaan kilpailuun. Lähtöä tehdessämme oli pakko hetki ihailla heidän sulavaa liikehdintää. Näyttävää, näin perustanssijankin silmiin.

Pariskunnan mukana matkatessa he kertoivat tehneensä lomareissun lappiin. Siellä oli ollut mukavia tasokkaita tansseja. Ennen asemalle menoa yritin antaa 2€ kyytimaksua, mutta kieltäytyivät siitä jyrkästi. Sanoivat, että osta sillä vaikka kahvi. Kiitin kyydistä ja astelin rappuset ylös.