Humppis                                         Perjantai 11.4.2008

Paljonkaan en illalta odottanut, mutta iloinen yllätys oli etelää kohti junalla matkaavan söpöläisen soitto: kertoi mieluusti astuvansa Lahdessa junasta ja jatkavansa kyydissäni Järvenpäähän.

Minäpä oitis tuohon suostuin. Niinpä suhautimme rattoisasti (osin riettaastikin) rupatellen Tanssikeskukseen. Kesänopeudet voimassa, joten vallan ajoissakin oltiin perillä.

Alku näytti hiukan ankealta, joten varauduin istumaan. Hoikat ja hauskat germaanineidot kuitenkin ilmaantumisellaan saivat mielialaa nostettua, joten tutumman noista nappasin valsseille (ensimmäinen ihan valssina ja osa toisestakin).

Vielä seuraavakin hakuni kohdistui osin ulkomaalaislähtöiseen vauhtidaamiin. Sitten jo katsoin koittaneen ajan aiennettuun juomataukoon. Sen kuluessa arvelin lisää tuttuja tulevan. Niin tulikin.

Siitäpä sitten tosin alkoi naisten puolituntinen heti, kun salin puolelle ehdin. Ei mikään mainittava suksee. Niinpä aika laimeasti haeskelin taas miesten tunnilla (eivät onnistuneet täsmähautkaan). Kohta jo näinollen sukelsin kahville kera rahkapiiraan.

Varsinainen naistentunti ei juuri aktiivisuutta näkynyt lisäävän. Nuori väki haki, mutta yli kolmekymppisten mielestä ei papparaisilla pitäisi olla mitään asiaa oikeiden ihmisten tanssipaikoille.
No, oikeassahan nuo taitavat ollakin.

Loppuillasta kuitenkin tahti hiukan koheni, joten vasta viimevalssien aikana hakeuduin narikan suuntaan ja ulos.

Melkein nukkumatta selvisin perille: vasta puoli kilometriä ennen kotipihaa nuokahdin kerran.

Hakusaldo Jäken perjantaille ohuehko: 16/9.

PekkaNiskan Pojat esittivät muutaman nykyisin enää harvemmin soitetun kappaleen illan kuluessa, mutta muuten oli tuttua tavaraa. Tänään sitten Honkalassa samaa odotettavissa. Tanssittavaa.

Viisi meitä edellisiltana Imatralla olleita ilmaantui nyt paikalle Jäkeen. Friikkejä?