Humppis                                              Torstai 24.4.2008

Yllättäen tilaisuus mennä katsastamaan Lahden uusin tanssipaikka, Metsäkankaan Kasino, jonka avajaisissa esiintyi yhdistelmä V.I.P. & Anneli Mattila (8 €).

Eräs Ballerina oli alustavasti luvannut lähteä, mutta ei sitten jaksanutkaan. Yksin taas en uskonut viitsiväni mennä.

Käväisin kyllä iltapäivällä heittämässä pyörälenkin sieltä kautta ja katsastin paikan pikaisesti. (Kymmenen kilometriä vain, mutta korkeuserot kovat, Salpausselän alueella kun ollaan.)

Keskeneräiseltä kovin vielä näytti entiseen kauppaan pystytetty tanssimesta, mutta tarjoilija vakuutti illalla olevan jo toisin.

Niinhän siinä sitten kuitenkin kävi, että kahdeksalta painuin kylpyyn ja vartin yli yhdeksältä olin jo ajamassa kohti Metsäkangasta.

Perille päästyä seurailin hetken tilannetta parkkipaikalla. Nuorisoa notkumassa entisen ostarin kulmilla. Venäläinen autonkuljetusrekka vei kohtalaisen siivun pysäköintialueesta. Hyvin sain silti kärryni mahtumaan..

Ravintolan ovesta siis sisään. Humalaista nuorehkoa miestä mekkaloimassa eteisen täydeltä.

Menin kuitenkin. Näkyi pari tuttua tanssimiestäkin jo olevan sisällä seisoskelemassa.

Noiden seuraan liityin meteliä ja valojen välkettä ihmettelemään. Tarkemmin katsoen myös yksi tuttu nainen näkyi olevan paikalla. Seurassa tosin oli tämäkin.

Minut paikalle yllyttänyt, tanssitiedotupalveluani ahkerasti käyttävä heppu tarjosi kolan (ei lumi-). Istahdettiin lähelle orkesterikoroketta, joka ei oikeasti ole koroke siihen tilaan nähden, vaan ainoastaan tanssilattiaan.

Lattian muoto jokseenkin neliö. Pinta tummaa tammea jäljittelevää laminaattia.

Tuttuja ei juuri muita ilmaantunutkaan, paisti Salmisen Retsi naapuripöytään seurueineen. Krisseä ei näkynyt.

Meteli ei suinkaan hiljentynyt V.I.P:n tultua asialle, mutta musiikki sentään muuttui tanssittavaksi.

Ei vain ollut ketä tanssittaa. No, eräs pyöreä pikkumies oli tuonut jonkun pöytäseuralleni tutun, mutta minulle vieraan tanssivan naisen mukanaan. Tuota minäkin kehtasin kerran hakea, Muut miehet montakin kertaa.

Liian liukkaaksi kahvin avulla saatettu lattia ei ollut selkävaivaiselle daamille hyvä alusta voimistella.

Tulihan se Mattillan Annelikin sitten yhdentoista aikaan. Nätti on ja iloinen, kuten ennenkin. Laulu sujui kommelluksitta ainakin siihen asti, kunnes 23.30 poistuin paikalta.

Ei tullut kallis ilta, mutta tanssittua kappaletta kohti kyllä. Narikan kanssa kympin maksoi sisäänpääsy. Vitosen hintaisia kappaleita siis kaksi tanssin.

Saldo huima: 1