Kaminiitto

seepra.jpg

Viite

Jouko Elevaara pistää tanssijat ojennukseen yrittämällä potkia kädenalitanssijat lavoilta. Haastattelusta saa sen käsityksen, että nämä seeprakenkätanssijat ovat hänen sanojensa mukaan uhkana tanssilavoille.

En epäile, etteikö hän ole oikeassa. Tanssin järjestäjälle ei ole eduksi, että porukka tanssii, vaan että kittaa keskikaljaa ja vääntää lenkkimakkaraa. Tämän vuoksi väkeä on saatava niin paljon paikalle, ettei kansa pääse edes tanssimaan. Tämä onnistuu vain megatähtien kautta.

Tätä Elevaara ei sano. Seepra ei osta mitään. Juo vettä ilmaisesta vesipisteestä. Se on elevaarojen pyörittämälle liiketoiminnalle katastrofaalista. Heille paras asiakas on niin pienessä siiderissä oleva kaveri, ettei tämä uskalla vielä mennä tanssilattian puolelle ja jota alkuaperitiivit ovat alkaneet sopivasti hiukomaan. Tämän tarpeen tyydytettyään alkaa janottamaan. Sitten onkin tilanne jo se, että pientä sivuaskeltakin on havaittavissa hänen siirtyessään ensimmäiselle haulle. Saa pakit, minkä johdosta onkin syytä mennä jatkamaan kaljan juontia. Kaveri jättää hyvän tilin talolle.

Äkkiä voisi luetella kourallisen elevaaralaisia tanssin järjestäjiä, jotka näyttäisivät jopa toimivan laajemminkin pikku kompuksessa. Huhut kertovat esimerkiksi mustista listoista orkestereista, jotka käyvät alalle tulleiden kilpailijoiden paikoissa soittamassa. Joten tällaisten miesten arvostukselle ei sen vuoksi voi panna kovin paljon painoa koski se sitten mitä tahansa.

Tässäkin toimii kauhun tasapaino. Kun seeprat häädetään tanssipakasta. Keskivertotanssijat katoavat seuraavakasi sitten jäljellä ei ole kuin keskariporukka.

* * *
Mutta muuten olen sitä mieltä, että soittolistat on kiellettävä radiokanavilta.

Merikievari
merikievari.jpg