Tangon, valssin, jenkan, foksin kertausta ja pikkumaistiainen fuskua. Kurssin päätös.

Mikko

Sunnuntaiaamuna heräsin joskus klo 9.30 aikaan. Heitin Helsingistä ostamani riisivihannespussin sisällön mikroon. Murkinan lämmetessä tuli revittyä tonnikalapurnukka auki. Aika karkea aamupala, mutta ravitsevaa ja toimii.

Syönnin jälkeen suihkun kautta partaa lyhentämään ja jne. Kun aikaa kurssin alkuun oli vaikka millä mitalla, niin tein visiitin Hyvinkäälle. Vein kaverille parit Fillari-lehdet aikani kuluksi. Takaisin tullessa kävelin Hopealyhdyn ohitse. Vieläköhän siellä on mitään tansseja nykyään? Hyvinkään rautatieasemalla pirautin eräälle daamille aikani kuluksi. Juteltiin mm. siitä, miten tangoa voi tanssia foksina ja saada siihen sitä tangomaista intohimoa, rakkautta, mustasukkaisuutta sanalla sanottuna tunnetta tanssiin.

Ennen Karalle menoa kävin vielä äänestämässä Metallin vaaleissa. Eikä vähiten siitä syystä, että jaossa oli ainakin parit 2500€ houkutinrahat. Mikä ihana syy äänestää. Voisi äänestysprosentti nousta eduskunta jne vaaleissa, jos jaossa olisi selvää rahaa.

Tullessani paikan päälle siellä on tanssipari, joka oli hiomassa tekniikkaa tulevaan SM-kilpailuun. Hienoa oli tuota menoa katsella. Jännä, miten tärkeää esim. pään asento on kilpatanssissa. Kilpatanssi on arvostelulaji, joten kaikki siinä pitäisi ollaa kohdallaan. Eipä käy kateeksi tuomareita. Aika urakka heillä.

Ennen varsinaista opetusta kurssin kuopus ojensi kukkakimpun nimipäivän johdosta. Heti perään utelin, että onkos opettaja hankkinut meille liput Riutan avajaisiin. Arvatenkin ei ollut. Pahus sentään.

Tällä viimeisellä kerralla oli tarkoitus kerrata kaikki jo harjoitellut lajit. Kysyttäessä mistä lajista lähdettään liikkeelle olin suunapäänä ehdottamassa tangoa. Ajattelin nyt nostaa naapurin kissan pyödälle. Kun mm tango on ollut minulle vaikea laji, enkä ole sitä koskaan tanssinut lavoilla, niin olisi jo aika yrittää oppia sitä. Perusaskeleet meni ihan hyvin, mutta ne käännökset sai väkisin vääntää kohdalleen. Kuvioita sekotti lisää A,B,C ja taisi olla vielä D-variaatio. Perusaskeleiden jälkeen käännös ja siihen palikka väliin. Kohta sitä voi kysyä, että lähteekö daami palikkatangolle. Oli vielä pakko kysyä että miten daami sitten osaa mukautua tuohon variaatioviidakkoon.

Seuraavaksi oli vuorossa valssia. Ihan hyvin tuntui menevän, mitä nyt joskus väärä jalka lähti menemään. Ihan kiva, että edes kurssilla pääsee etenevää valssia tanssimaan. Ehkä sitten joskus tansseissakin....toivottavasti.

Jenkka ja foksi oli jälleen sitä vanhan kertaamista. Jenkkaa sai jälleen yksin treenata. Foksi meni niin pitkään hyvin, kunnes rytmin nopeus ylitti oman rytmitajun. Jalat siinä alkoivat seota. Kurssittajan kanssa, kun tanssii, niin siinä on korvat hellinä. Olisin melkein vaihtanut jenkan humppaan. Jenkka ei oikein iske tajuntaan. Perinteinen humppa olisi sinällään mukava oppia.

Siinä lopussa opettaja käski miehet ja daamit eririviin toisiaan vastapäätä. Ajattelin enkä jopa ääneen, että onko tässä tarkoitus harjoitella hakemista. Kuitenkin oli tarkoitus opetella hieman fuskua. Muutama simppeli askel-liike ja se on siinä. Ennen lähtöä oli puhetta vielä maantaina alkavasta buggkurssista. Mietin sitä silloin.

Kurssi summarum. Foksia opin. Tangon, valssin, humpan oppiminen odottaa aikaansa. Näistä kolmesta viimeisestä lajista on käsitys miten ne pitäisi mennä. Eivät kuitenkaan täysin vielä lavakelpoisia.