Mikko

Olen jo pitkään ollut kiinnostunut buggista. Nykyiset kokemukset buggista, jivestä tai fuskusta on lähinnä täysin omaa imporovisointia. Sitä voisi kutsua vapaaksi vienniksi. Olin jo aikaisemmin hankkinut DVD:n, joka pitää sisällään näiden kolmen tanssilajin kuviot ja askeleet. Ajatuksena oli, että liveharjoittelu tukisi niitä oppeja mitä levyltä löytyy.

Töiden jälkeen palloilin osan aikaa Riksun kirjastossa ja muuten vaan kulkemassa kadulla. Kurssipaikka on RiTyn alakerran tanssitila. Tullessani paikan päälle oli tanssikoulu M & R miespuolinen puolisko paikalla.

Tanssioppilaita alkoi pikkuhiljaa ilmestyä paikalle. Oli siellä tuttujakin. Kaksi, jotka olivat olleet tanssialkeiden peruskurssilla. Kauniimman puolen tanssiharrastuksesta ei ollut mitään tietoa. Hemmo sen sijaan oli käynnyt kerran Ruusulinnassa. Olen joskus ihmetellyt, miksi käydään suhteellisen kallis kurssi, mutta ei sitten käydä tanssipaikoissa. Onko syynä epävarmuus vai muut tekijät.

Väkeä alkoi olla ala-aulassa lähemmäs parikymmentä. Muuten ihan kiva, mutta kauniimpaa edustajaa oli paikalla vain muutama. Miehiä siis reilusti valtaosa. Tässä vaiheessa mieleen hiipi ajatus, että nyt taisi tulla vikatikki tulla kurssille.

Kurssin hinta 50€ ja kesto 3 kertaa 2 tuntia. Tämä bugg-kurssi oli erityisesti toivottu. M & R toteutti sen oman tanssikoulun sisällä.

Perusaskeleesta lähdettiin liikkeelle. Kuten yleensä aina omalta kohdalta, niin alkuvaikeuksia oli. Ensin oli painotus pielessä ja sitten oikea jalka vaihtoi paikkaa, vaikka sen pitäisi olla liikkeestä huolimatta pysyä samassa paikassa lattialla. Sain siinä vinkkejä muilta kurssilaiselta. Ensin se turhautti, mutta loppujen lopuksi ihan hyvä näin. Sain ajan kanssa ns. juonesta kiinni. Se ettei kurssilla ole tarpeeksi daameja oli jo huomattava haitta. Alkeiskurssikaverin kanssa veivattiin lähes tulkoon yksin perusaskellusta. Eräs kurssilainen oli vähän aikaa siinä parina. En tiedä olisiko minun pitänyt olla hänelle daamipari vai hän minulle. Joka tapauksessa en kyllä osaa mukautua siihen, että mies on parina. Sama juttu opettajan kanssa. Joskus meni hyvin ja sitten taasen keskittyminen oli hukassa. Eihän siinä muuta tarvita, että homma sekoaa.

Oma mielipiteeni on, pari olisi pitänyt olla mielellään omasta takaa. Perustanssilajeja ( humppa, valssi, tango jne) voidaan tiettyyn vaiheeseen asti harjoitella yksin, mutta bugg vaatisi ehdottomasti daamiparin. Muutamilla oli oma pari ja vapaat daamit halusivat harjoitella vain tiettyjen kanssa.

Kuumakin oli. Pyyhe tuli tarpeeseen ja vesipullo tuli juotua loppuun. Ok nyt uskon, ettei RiTy-sali sovi tanssipaikaksi. Auta armias jenkkatanssit siellä.

Homma meni vähän ylitöiden puolelle. Ennen kun porukat hajaantuivat, niin kyselin, että sattuuko ketään olemaan Lopen suunnasta. Sain vain kieltäviä vastauksia, jos niitäkään. Eihän tuossa sitten muuta, kun kävellä rautatieasemalle taksi ottamaan.

Saas nähdä miten tuossa tulee käymään. Tänään piti olla toinen kerta, mutta kuumeflunssa pitää miehen tiukasti kotona.