Mikko                 Lauantai 24.05.2008

Riutan ilta alkoi tällä kertaa poikkeusellisesti Satulinna kunnan maisemista. Olin tuona viikonloppuna Hattulassa tanssileirillä. Jo ennen leiriä oli ollut puhetta illan tansseista, niin pelasin varman päälle varaten varsinaiset tanssivarusteet mukaan.

Illalla alkoivat autokunnat muodostua. Ryhmänvetäjä kysyi Riutan postinumeroa. En tietenkään sitä tiennyt. Utelin mahdollisuutta päästä samalla kyydillä matkaan. Ei onnistunut. Auto oli jo buukattu täyteen. En tästä lannistustunut, vaan katselin, jos johonkin toiseen autoon sain itseni ujutettua.

Onni suosii kysyjää ja sain sen vihoviimeisen takapenkkipaikan. Ennen lähtöä Hänen Korkeutensa tarjosi kyytiläisille pienen huikan miestä/daamia vahvempaa juomaa.

Menomatka meni puhtaasti keskustelun täyttäessä auton. Tunnelataukset vyöryivät laidasta laitaan. Moottoritiellä ollessamme pelkääjän paikalla istunut daami jakeli käteen jotakin todella eksoottista japanilaista luontaistuotetippaa. Näillä tipoilla lähtee kyllä nuha jne. Maku oli niin vahva, että mahdollinen alkoholin haju ei varmasti tulisi läpi.

Riutanharjulle tullessamme noin klo 21 oli parkkipaikalla jo jossakin määrin ahdasta. Auton sai jättää melko taakse. Ennen lippuluukulle menoa moikkasin buggkurssilla olevaa hemmoa.

Lipun oston jälkeen ajattelin vaihtaa tanssikengät siitä narikan vieressä olevalla penkillä. Nopea vilkaisu penkin suuntaan ja totesin paremmaksi vaihtoehdoksi kahvilanterassin. Siinä kengänvaihtoa tehdessä juttelin hetken kaverin kanssa joka oli käynnyt Riutalla viimeksi 80-luvulla. Mietin siinä millaista olisi ollut Riutalla 80-luvulla ja samalla hieman harmittelin sitä, etten ollut tullut Riutalle 80-luvun loppupuolella. Kaksikymppisenä hemmona olisi tanssiharrastuksen aloittaminen ollut helpompaa.

Omega oli soittovuorossa, kun jätin tavarani narikkaan. En heti mennyt hakuriviin. Katselin muiden menoa hetken aikaa. Puolikkaan naistentunnin rippeet olivat menossa.

Kun daamit olivat käyttäneet ensimmäisen hakuaikansa oli miesten tehdä sama. Tuttuun ja varmaan tapaan iltani oli 80% foksia. Ennen daamin käteen tarttumista vakioksi käynnyt kysymys: Sopiiko mennä foksina? Kukaan ei ole toistaiseksi vastannut kieltävästi.

Erään vauhdikkaan rock & roll parin välissä kysyin daamilta, että tanssitaanko seuraava rauhallisemmin. Sain kieltävän vastauksen, vaikka daamilla tuntui nopea tanssi nostattavan pulssia.

Väkeä oli suuresta automäärästä huolimatta vähemmän, kun kauden avajaisissa. Liekkö kaunis, lämmin sää houkutellut tanssikansaa luonnon helmaan. Eri tyylin tanssijat pysyivät tällä kertaa paremmin omilla alueillaan. Tanssin illan aikana kahdet kävelyhumpat. Ensimmäisen parin daamin kanssa, jolle kyseinen humpan muoto oli ennestään tuntematon. Eipä tuo kokemattomuus tuottanut ongelmaa. Ehkä olisi pitänyt tanssia vähän rauhallisemmin. Toisen daamin kanssa kokeilin hieman erilaisia kuvioita onnistuneesti.

Pyyheelle ja kahvion antimille oli tarvetta illan aikana. Kuuma oli, vaikka ei ehkä niin kuuma, kun Riutan avajaisissa. Käteisen määrä oli vakio lompakossa ei paljon mitään. Tämän takia päätin maksaa ostokset kortilla. Ensimmäisellä kerralla maksusuoritus onnistui ajan kanssa, mutta toisen juoman kohdalla oli kortin kohdalla pakko luovuttaa. Kaivelin kuvetta hieman huolestuneena. Riittääkö raha enään kyydin maksuun takaisin.

Illan aikana tuli hyvää tanssittavaa musiikkia Omegalta ja Sykkeeltä. Kirsikka kakussa oli tietysti Eija Kantola kauniissa valkoisessa minihameessaan. Muuten illan tarjonta oli sitä tavallista, mutta kaksi mielettömän ihanaa hidasta foksia oli kyllä ylitse muiden. Olo oli, kun kersalla, jolle on annettu suklaapatukka joka ei tunnu loppuvan lainkaan. Osasin mielestäni vihdoinkin rytmittää vientini.

Naistentunnin alussa juttelin kurssikaverin kanssa, joka otti sen Suuren askeleen tässä hyvässä sosiaaliharrastuksessa. Oli päässyt tanssimaan ja pongasi illan aikana muutamia nikkejä. Oli tanssinut jopa buggia. Koskakohan minä kehtaan antautua buggin askeleihin. Saisi nämä nyt opetellut kuviot kulkemaan. Kolmasti daamit poimivat minut rivistä. Monasti sai rivistä palata penkille istumaan. Eräs daami kyllä osasi yllättää mukavasti. Tuli juosten minua hakemaan. Ei ole tälläistä ennen tapahtunut.

Yhdet foksit tuli tanssittua buggparini kanssa kurssilta. Sanoi, että tätä kappaletta voisi tanssia buggina ja nauroi iloisesti päälle. Samalla varmistui se, että buggkertauksella olisi daameja jälleen tarpeeksi paikalla.

Illan lähestyssä yöksi ja väkimäärän vähetessä joutuivat järjestysmiehet kaventamaan kulkuväyliä. Lämpötila oli laskussa lähelle nollaa ja ehkä pakkasen puolelle menossa.

Illan viimeisen foksin tanssin tanssileiriläisen kanssa. Ymmärsin hidastaa tanssitahtia hänen tehdessä jarrutusliikettä. Ei ole niin kiire kertoi hän. Vain yksi kappale tanssitiin. Daami kertoi, että nyt meidän kaikkein on lähdettävä takaisin. Toivottavasti saan mahdollisuuden tanssia sen yhden vielä. Taas olin vähällä unohtaa pyyhkeen tanssipaikalle. Pudotin kassin ja juoksin nopeasti portaat ylös.

Tulomatkalla väsymys painoi kaikkia. Oli hiljaista. Ajoittain vain moottori oli äänessä.

Vaikka Riutta vaikeni, niin tanssit eivät olleet vielä ohi yön osalta.

Tähtiä kolme ja puoli plussan kera.