Taika                                     (Julkaistu Tanssinetissä 27.05.2008)

Seinäkuun yö jäi näkemättä ja kokematta kun velvollisuudet kutsuivat Haapamäellä. Täyttä höyryä siis kohti Keuruuta ja velvollisuuksia (mieluisia sellaisia) jotka huipentuivat illalla Höyryveturipuistossa Kari Tapion ja Hänen orkesterinsa tahdittamana.

Höyryveturipuiston lava ei ole suuren suuri, 300 - 350 m2 (näin lonkalta heitettynä) ja tiesin, että Kari Tapion ääni ja sympaattinen olemus tekee sen mitä on aina tehnyt; paikka tulisi olemaan täynnä kuin tikutettu.

Ajeltuamme Ähtäristä Keuruun puolelle, täytyi hieraista silmiä oikein toisenkin kerran. Nalle ilmestyi tielle sada metrin päässä autostamme kevyesti hypäten, ylitti tien ja katosi metsään. Seurasin sen kulkua ja ihmettelin, kuinka noin suuri eläin voi olla yhtä aikaa voimakkaan, - ja silti kevyen näköinen. Se oli niin lähellä, NIIN lähellä! Edes eläinpuistossa en ole päässyt seuraamaan karhuja noin hyvin, ne ovat aina joko nukkuneet tai olleet lähes flegmaattisia kun olemme olleet paikalla. Tämä metsiemme kuningas oli suuri, ehkä 250 kg, energinen ja "onnellisen näköinen" nalle, näin pikaisesti analysoituna.

Tietsikan viereen päästyäni tarkistin lähialueen karhukannan. Äkkiseltään muistan että Kortesjärvellä kaadettu viimevuonna kaksi karhua, Vaasassa viimeviikolla yksi ja nyt tämä ilmestyi kuin tyhjästä. Pohjanmaan radio kertoo 23.5. näin:

"Havaintoja asutusalueiden lähellä liikkuvista karhuista on tehty viime aikoina runsaasti. Havaintojen määrä on jopa kolminkertaistunut edelliseen vuoteen verrattuna.

Karhu levittäytyy länsi-Suomeen suurpetostrategian mukaisesti. Nyt karhut ovat saavuttaneet vaiheen, että myös lisääntyvä karhukanta on täällä ja riistanhoitopiirin toimialueella on noin 40-50 karhua. Luku ei ole vielä kriittinen.

Eilen karhu liikkui kilometrin päässä asutuksesta Nurmon Paukanevalla ja tänään ärhäkkäästi ihmisiä kohtaan käyttäytyneen karhun seikkailut Vaasassa päättyivät metsästäjän luotiin. Tänään riistanhoitopiirille on tullut myös ilmoitus viidestä karhun koplasta Ähtärin Korsukylällä."

Ähtärissä liikuskelee siis oikein karhukopla, lieneekö tämä yksi koplan jäsenistä?

Mutta niihin tansseihin...

Höyryveturipuiston tanssit alkavat kello kahdeksan ja puistossa tanssitaan puoli kahteen asti yöllä. Ensimmäinen tunti tanssittiin levymusiikin mukaan ja Oiskin valitsemat kappaleet osuivat sopivasti jalan alle. Sitten saapuikin itse pääjehu... Paikalla oli myös karaokekisat, joita ei käyty edes katsomassa. Itse asiassa unohdin koko karaokekisat tanssilattialle päästyäni.

Tungos oli odotetun mukainen, siitä huolimatta paikalla oli jokunen tanssittaja, joka osasi viedä tungoksessakin niin, että tohdin ummistaa silmäni. Kädenalitanssitkin sujui pienellä varovaisuudella.

Ensi lauantaina Höyryllä esiintyy Tomi Markola, toivottavasti saavat hyvät tanssit. Meidän tiemme johtaa muualle, uusiin tuuliin. Seinäkuun yö nähdään ja koetaan ehkä ensi vuonna...

Ja nyt perehdyn tuohon kätkyilyyn...