rantaterassi.jpg

Humppis    
                                 Keskiviikko 25.6.2008

Vaihteeksi poutaisena pysynyt päivä houkutteli useammallekin lenkille. Illalla näytti olevan mahdollisuus laituritansseihinkin (disclaimer kestoilmoituksessa: Tanssit peruutetaan vain, jos MUKKULASSA sataa).

Taiteilijapari Pentti Laitinen ja joku muu oli merkitty illan muusikoiksi.

Kylvyssä käytyäni ja pitkään kaapissa muhineen paidan silitettyäni olin kuudelta valmiina lähtemään. Totta kai silloin juuri alkoi sataa.Toiveikkaasti taivaalle tuijotellen ajoin kuitenkin korkealla sijaitsevan Mytäjäisten risteyksen liikennevaloihin asti. Siitä sitten näki, että sadepilvet eivät suinkaan olleet haihtumassa, vaan päinvastoin vettä oli luvassa enemmänkin. Käännyin seuraavasta risteyksestä takaisin kotiin.

Kuitenkin vajaan tunnin päästä jo taas paistoi aurinko. Niinpä läksin uuteen yritykseen. Nyt pääsin jo perille asti, kunnes alkoi tulla tihkusadetta pilvettömältä taivaalta. Sen arvasin kohta loppuvan, kuten kävikin.

Muuten ei näyttänyt lupaavalta. Vakitanssitettaviani (nykyisiä siis) ei ollut ainoatakaan näkyvissä. Harva oli miehitys laiturilla muutenkin.

Siinä tuttavamiehen vieressä nojailin anniskelukioskin suljettuihin luukkuihin tilannetta arvioiden.
Vieruskaveri siitä joitakin tuttujaan harvakseen haeskeli. Minä vain jatkoin seisoskelua. Sitten se jo kanssanojailijakin lähti kotiinsa siitä. Ihan kohta ajattelin lähteä itsekin.

Vaan sittenpä yllättäen ilmaantui penkkiä painamaan pitkä tyttö, joka tänä kesänä on käynyt ahkerasti Jenkkapirtillä Tuota en ole aiemmin tohtinut hakea, kun neidolle on pituutta kertynyt lähes 190 cm. Nyt sitten päätin korjata puutteen ja kävin pokkaamassa. Siinä kun fuskailtiin kappaleen verran, olikin kaverinsa (Mukkulan laiturin ja Jenkkapirtin tämän kevään ja kesän vakitanssitettaviini liittynyt) aineellistunut myös paikalle.

Niinpä sitten menikin noiden kahden kanssa rattoisasti vähän toista tuntia. Sitten jo alkoi olla jokseenkin tyhjää ja penkkejäkin hiljalleen keräiltiin pois.

Aurinko vielä paistoi, mutta kolea länsituuli ei pitkään enää tanssikelejä lupaillut. Nuhanikin siinä yltyi, joten katsoi illan kohdaltani päättyneeksi klo 21.10.

Illan saldo ei tietysti ihmeelliseksi reilun tunnin tanssimisella kohonnut, mutta tarkoitus tuli täytetyksi: Toista hain neljästi ja tutumpaa kahdeksan kertaa, yhteensä 12 paria siis (hiukan ehkä ylikin, kun aina ei mennyt tasaparein).

Illan musiikkitarjonta nyt ei kaksista ollut, mutta huonompiakin artisteja siellä on nähty ja kuultu.

Erikoisia sovituksia tutuista kappaleista live-osuuksilla ja joitakin outoja väliaikalevyissä.


P.S. Näkyi se tuo VeeKookin siellä tanssahtelevan.