lattia_u.jpg

Lutukolli kirjoitti palstalla:
2008-06-27 10:48

Täytyihän se kokeilla kun eilen Hesarin Minne mennä-palstalla kerrottiin Operettitanssiaisten tapahtuvan Ravintola Kaisaniemessä. Hieman kyllä meno epäilytti siksi, että onko ohjelmisto vain valssia ja marssia, sillä en oikein muunlaista tanssittavaa sävelmää operettimusiikista muista. Muistikuvani ovat kyllä hämäriä kun viimeisimmästä operettihavainnostani, Hilkka Kinnusen "operettiteatterissa" soutustadionilla, on jo melkoisesti aikaa.

Ihmeellistä kyllä tanssiaiset alkoivatkin rumba-musiikilla. Seuraavan kappaleparin ensimmäinen oli samba, mutta kaverina sille olikin Straussin valssi ja solisti astui menoon mukaan. Kyllä muutkin ohjelmiston kappaleet kelpasivat minulle, tuli aika monipuolisesti, yhdet humpatkin. Noihin wiiniläisvalsseihin olisi tietenkin saanut olla isommat tilat, jotta niitä olisi pystynyt "asianmukaisesti" liihoittelemaan. Hieman ainakin joidenkin kappaleiden alussa orkisterilla kesti vähän aikaa päästä joltain koneelta tulevaan komppiin kiinni. Tai en tiedä tuliko siltä "säestyskoneelta" enemmänkin soittoa. Ehkä joku paremmin soitannosta perillä oleva osaisi kertoa. Ainakin olin näkevinäni yhden Niskan pojista pyörähtelemässä parketilla. Voihan ollut tietysti joku samannäköinen, johon sekoitan.

Väliaikamusiiki oli osin jopa haastavaa. Aiemmin en ole kuulutkaan tarjottavan Birgit Grundströmin esittämää katupoiken laulua sekä Ansan ja Taunon pot, pot, potkut sain -kappaleita tanssittavaksi. En pystynyt testaamaan niihin sopivaa tassuttelua nytkään, kun kultani ei suostunut yrittämään. Ehkä pitäisi ruvetakin harjoittelemaan kaikenlaista ensin kotona.

"Pääsolisti" Juhani Rautiainen lauloi tunnetulla tyylillään varmasti ja hänen parikseen olisin enemmin kaivannut hänen tytärtään, kuin mainoksessa ilmoitettua Sofia'a. Hän osoittautui ilmeisesti espanjalaiseksi, joka kai jossain aurinkorannikolla lomailevien (tai asuvien) ihmisten toimesta oli autolla kuskattu meitä Pohjan perukoiden kansalaisia suomen kielen taidollaan hurmaamaan.

Poistuessamme oli jo viereisen Tuska-festifaalialueelle tullut väki lähes kaikonnut. Nythän kaikilla yli 65-vuotiailla on oivallinen mahdollisuus mennä sinne, aivan ilmaiseksi, jammailemaan hieman toisenlaisen musiikin tahtiin ja testata minkäläiset askeleet ja uudet härdellit istuvat siellä esitettäviin kappaleisiin. Itse en vielä ole aivan niin vanha ja sisälle enää pääse, koska liput on myyty loppun. Enkä voi valitettavasti sitä tilaisuutta testata ja tänne tapahtumaa raportoida. Toivottavasti joku edes innostuisi. Onhan aina kiva kokeilla jotain uutta perinteisten tanhujen rinnalla. Ainakin bassopuoli tuntuu Tuskan äänentoistossa olevan kunnolla halussa, sillä syke tuntui välillä sisällä ravintola Kaisaniemessäkin. Istumme tosin ihan ulkokehällä ikkunoiden vieressä.