Mikko                                       2008-07-22

Hyvin nukutun yön jälkeen minua hemmoteltiin maittavalla aamupalalla. Pöytään oli katettu monenlaista leipää, keitettyjä munia, itsekasvatettuja persilliaa, salaattia, ruohosipulia, kinkkuleikkeileitä, juustoa. Juomana oli minttuteetä sokerin ja hunajan kera.

Syöneen oloisena kävin pesemässä tanssipaitani. Jos ilta olisi jälleen tanssivoittoinen, niin ehtisi hyvin vielä kuivua. Tuhkimo oli lähtenyt aikaisin aamulla töihin. Häntä en pääsisi enään valitettavasti tanssittamaan.

Sääennuste oli luvannut tälle päivälle epävakaista. Aamulla ja aamupäivälläkin aurinkoi kuitenkin paistoi hyvinkin lämpimästi. Tästä ei ole tänä kesänä saannut liikaa nauttia.

Olin tehnyt hyvin pontevasti selväksi, että tänään minä teen sitten ruuan. Pinaattilettujen ohella toinen pravuuriruoka on pizza mikä mielestäni onnistuu. Ohje on varsin vanha. Joskus yläasteen kotitalouskirjasta kopioitu omaan käyttöön. Kurkistelu ruokakaappeihin tuotti sellaisen tuloksen, että jauhelihaa ja juustoraastetta joutuu hakemaan kaupasta. No eihän siinä muuta, kun kauppaan sano vanha isäntä huomaten tupakin loppuneen.

Sain samalla kertaa hyvän perehtyttämisen kunnan tärkeisiin rakennuksiin. Rakennustavasta päätelleen eräillä oli ikää yli 100 vuottakin. Ensimmäinen pysähdys oli kirjastossa. Ihan sakkokirjan vuoksi. Seuraavaksi pankkiautomaatille, sillä olin edellisillan johdosta 50€ euroa auki. Yritin ensin saada tasarahan yhtenä setelinä. Ei onnistunut, joten oli pakko ottaa 60€. Annoin koko summan idealla hänen maksavan nyt mahdolliset liput tansseihin.

Vihdoin ruokakauppaan. Emäntä patisti minut sinne ensin yksin. Olin alussa ihan ulalla. Tämä ei ollut ihan tavallisen ruokakauppa, mihin olen tottunut. Aluksi tuntui, ettei tässä ole mitään logiikkaa. Henkilökunnalta sain vihdoin apuja. Löysin ne mitä olin tullut hakemaankin. Lisänä päivän IS, tökki colajuomaa ja karkkipussi. Kamat maksuun ja pihalle odottamaan toista tuleman. Taivas oli pilvistymään päin. Ei muuta, kun takaisin ja nyt sitä ruokaa laittamaan. Alkoi muuten olemaan vähän nälkä. Rutiinilla tein taikinan ja paistoin lihan. Pellille levitetty taikina sai sillä aikaa nousta, kun Iltiksen lukasin läpi.

Emäntä keksi varsin pikantin mausteen. Leikatut sipulinvarret. Loppuvalmistuskin kävi, kun monasti ennenkin minä nyt unohdin kaikessa mylleryksessä pizzamausteen pois. En tajunnut tuota, ennen otettiin puheeksi. No eihän siinä muuta, kun mauste ripotellen juustoraasteen päälle pizzan oltua jo vähän aikaa uunissa. Italianherkun ollessa paistumassa sain vielä taiteilla kahdet salaattilautaset osto ja pihaherkuista. Pizza oli aluksi 12-15 min uunissa. Otin yhden palan maistiaiseksi. Pohja oli aavistuksen verran vielä raaka, joten emäntä laittoi vielä uudelleen paistumaan. Minusta tuo hieman raakapohja teki lopputuloksesta mehukkaamman. No makuasiat on mistä ei pidä kiistellä. Kun saattiin "roistelappä" syödyksi, niin jälkkäriksi tietty sitä kakkua päälle.


Varsin pitkään kauniimpi puoli arpoi sitä tansseihin lähtöä. Pitäisi olla hänen mukaansa kristallipallo, mistä näkisi mitä tuleman pitää. Netti avattiin ihan sen vuoksi, jotta nähtäisiin keitä sinne Kormun nurkille olisi tulossa. Lisäksi piti huhuilla vielä netistä yli 176cm pitkiä miehiä tanssimaan. Kaikkea sitä joutuu mies tekemään, jotta saa naisen lähtemään tanssimaan huh huh. Tuleva illan viehättävin daami rojotti hetken aikaa käytävän tuolilla, kunnes tuli päätös lähdöstä. Evääksi otimme parit pizzanpalat ja nesteeksi kivennäisvettä. Sitten ei muuta, kun matkaan ja kohti...


Ke 9.7 Riutta: Syke, Anneli Mattila & V.I.P Naistentanssit


Matkalla saimme niskaamme todella rankan saderyöpyn. Vähän aikaa tuntui, ettei pyyhkimistä ollut mitää iloa. Onneksi moottoritielle mennessä sade osoitti heikkenemisen merkkejä. Kun Riutta on huomattavasti lähempänä, kun Mäntsälä, niin pääsimme ajoissa paikalle. Paikalla ei vielä ollut mitenkään paljon autoja, joten saimme oman biilin ajettua toiseen riviin. Juuri, kun pitimän poistuman saatiin jälleen vettä taivaalta.

Lipputiskin jälkeen nopeasti sisään. Emme jäänneet ulos uutta kuuroa odottamaan. Vielä ennen sisäänmenoa nopea opastus daamille, kun ei ollut käynnyt täällä vähään aikaan. Porukkaa oli alkuillasta jälleen niin vähän, jotta kengät sai vaihdettu narikkapenkillä. Narikkavisiitin jälkeen äkkiä kahvioon, ettei kukaan tulisi hakemaan valssille V.I.P:n soittaessa. Tänään olisi jälleen naisvalta päällä. Yhtä tuntia lukuunottamatta. Kahviossa nopeasti vissy kitaan ja takaisin haettavaksi.

Foksihan oli jälleen pääosassa mitä tuli tanssilajeihin. Sitä sai tanssia tuttujen ja vähemmän tuttujen kanssa. Eräskin espoolaisdaami tarjosi tanssielämyksen lisäksi kahden kappaleen verran terveysvinkkejä. Daami ei sanojensa mukaan syö juurikaan makeaa. Itse tunnustin siinä olevani lievästi sanottuna perso makeelle. Tangoa mentäessä tuli kokeiltua miten saa daamin taipumaan. Ensimmäisen kanssa se meni kivutta, mutta seuraava tangodaami ei halunnut lähteä taivutukseen. Pitää jatkossa kokeilla toistekkin sopivan daamin sattuessa kohdalle.

Buggia en varsinaisesti ole vielä tanssinut, mutta nyt oli vaan pakko. Daami buggkurssilta kaivoi minut läheltä juomapistettä ja kun pakkeja ei oikein tule annettua, niin pakkohan sitä ole lähteä kokeilemaan. Lopputulos oli, kun tämä mies ei olisi ikinä buggkurssilla ollutkaan. Kahdet ensimmäiset liikkeet muistin, mutta siitä eteenpäin sellaista sohellusta. Kävelyhumppaa pääsi tanssimaan ihan mukavasti. Onneksi sitä tuli yhtä paria enemmän.

Illan paras tanssi oli erään nuoren daamin kanssa menty nopea kädenaliveivaus. Annelin encorena laulama rock & roll. Ensimmäisen kipaleen jälkeen artisti kysyi haluatteko toisen hitaanpana, johon minä suuna päätä ei. Läheltä daamirivistön päätä tuli eräältä mieheltä voimasanalla korostettu vastakkainen mielipide, mutta minun kantani voitti ja toinenkin kappale mentiin ensimmäisen tahtiin. Oli se hikistä menoa ja mieletön tunne päällä.

Vaikka ilma oli kääntynyt jäähtymään päin illalla ja sade toi viileyttä lisää, niin jälleen sai hikoilla. Pyyhettä sai halailla pitkin iltaa. Varsinaista toista tanssipaitaa en muista olleen mukana. Seeprapaidalla pärjää. Sehän ei kavalla olevansa märkä, ennen kosketusta.

Suurin osa miehistä myöhästyi miestentunnilta. Eräs pari oli ajoissa huomannut sen alkaneen ja mies valisti muita miehiä hakemaan. Loppuillasta kävin pari daamia hakemassa penkiltä tanssimaan, vaikka naistenhaku oli yhä päällä. Tämä olisi pitänyt tehdä jo ensimmäisissä naistentansseissa.

Syke parantaa syksyä myöten tasoaan. Jostakin heidän Riutalla esittämä Hernandon salaisuus kuulosti jotenkin nuhaiselta. Syy lienee äänentoiston. Muuten Syke kyllä vei pojot kotiin. V.I.P ja Anneli oli sitä tavallista. Tosin loppuillasta keskipömpelissä oli mukava kuunnella pari biisiä, kun en päässyt tanssimaan. Anitta oli yhdässä vaiheessa siskonsa duuona. Ilmeisesti Anne Mattila on nyt alkanut esittämään monipuolista tanssimusiikkia. Voisi Anneli seurata perässä.

Loppun asti oltiin, kuten yleensä Riutalla, jos en kävele kotiin. Kävin vaihtamassa paitaa toiletissa ja odotin daamia portilla.


Hänelläkin oli ollut hyvin tanssittava ilta. Ennen lähtöä piti vielä etsimän erästä merkittävää tanssimiestä siinä onnistumatta. Vielä söimme pizzat pois. Tuli vielä ehdotettua, että jos tuolla kyrsäkeitaassa olisivat palat lämmittäneet, kun se kylmä pizza ei ole ihan lämpimän veroista. Kylmänä sitten kuitenkin söimme. Kotiin pääsimme kuivan kelin vallitessa, vaikka sadepilvet tummensivat taivaan kannen. Perillä suihkuun ja paita pesuun. En muista söimmekö yöpalaksi vielä sitä kakkua.

Joten illasta jäi sellainen tunne, että minua yritti eräs daami hakea ainakin kahdesti. Aina vaan joku ehti ensin, enkä nähnyt häntä omalla hakuvuorolla.

Neljä tähteä ja 2 plussaa