Meille kaikille tulee kömmähdyksiä tai virheitä kiireessä. Täällä kirjoitettaessa voi aina jälkikäteen editoida kirjoittamiaan ja se ei jää paistamaan vuosikausiksi kaikkien silmiin, kuten jossakin muussa mediassa.

Minulla on tarkka, yksityiskohtainen ja ärsyttävän pitkä muisti. Saatan joskus ajatuksissani harmistua valtavasti muistaessani vanhoja mokiani yhtäkkiä. Muistan myös muiden.

Esimerkiksi aikana jolloin Martti Metsäkedon orkesteri ei ollut niin tunnettu kuin nyt on, Humppis kirjoitti vuonna 2003 äkkiseltään sen muotoon Pertti Metsärinteen orkesteri. -Korjasi kyllä heti, mutta minä muistan kyllä, turha väittää vastaan.

Samoin Irrin Sääskisafarin jatkokommenteissa oli hetken aikaa vastapuheenvuoro muodossa "sääksisafari". Merkityksettömiä virheitä. Pahempiakin on ollut. Lehtisen Jari tietää enemmän esimerkiksi:

1695364.jpg

Monaco laittoi vuonna 1947 postimerkkiinsä miehelle vahingossa kuusi sormea.

Itse olen aina ihmetellyt miten paikallislehdet saavat kuvateksteihinsä kuvien ihmisille aina väärät nimet. Muut kuin kuvissa olevat eivät sitä edes yleensä huomaa.

Aikoinaan vuonna 2004 pysähdyin Utin bensa-asemalle kahville. Lehtitelineessä oli paikallislehti ja oli juttu ja kuva Kouvolan Kuntotalon uudesta lavakummijärjestelystä. Kuvassa oli joko tanssikkaan tai kuntotalon naishenkilö. Harvemmin olen nähnyt niin luonnollisen kaunista naisihmistä kuin siinä kuvassa oli, kuka hän sitten olikaan? Siinä ei ollut yhtään virhettä. Olisiko ollut Ahonen, tai Ahokas tai jotain nyt kun tarkemmin muistelen? Minähän en oikeastaan katsele naisten kuvia sillä silmällä, mutta vaimo se silloin erityisesti mainitsi kuvan naisen herttaisuudesta.


VeeKoo on nuuskan ystävä.  Nyt on kulunut 447  vuotta siitä kun Jean Nicot onnistui laivaamaan tupakansiemeniä Eurooppaan ja esitteli nuuskan Ranskan hoville. Jean Nicot teki siinä sellaisen urotyön että hänet oli tarkoitus laittaa 400 vuotispäivänsä kunniaksi postimerkkiin. Pieleen meni.

Piirtäjä sai käsiinsä väärän miehen kuvan ja ikuisti postimerkkiin tuntemattoman hollantilaisen kauppiaan Jean Niquetin. Moni merkin omistava ei sitä tiedä ja itse sankarikin oli jo kuollut, -onneksi.

Samoin kävi myös Ranskan lääketieteen pioneeri Jean Nicolas Corvisartille. Hänen paikalleen merkkiin tuli vahingossa  hänen veljenpoikansa Louis. Kuka näistä fransmanneista selvän ottaa, ja väliäkö sillä?