Työkavereissanne tai tuttavissanne on varmaan juuri nyt joku joka asentaa maalämpöpumppua, ei se mitään niin minunkin.

Niklas Herlin Uusi-Suomen omistaja ja miljoonaperijä kirjoittaa hyviä kolumneja. Tänään/eilen hän loi uuden määrittelyn "nurmijärveläiset".  Ihan tarkkaan ei ole minulle selvinnyt mitä se tarkoittaa mutta uskoisin että se termi vakiintuu ja merkitys tarkentuu käytön myötä.

Onhan olemassa metsäläisiä, perusjuntteja, kainuulaisia, stadilaisia, lapualaisia yms joista jo sanan perusteella luomme tietyn mielikuvan.

Nurmijärveläinen haluaa asua lähellä kaupunkia mutta maalla ja omakotitalossa. Lämmitysmuoto on oltava itsellinen eikä kiinni ryssän tai rättipäiden öljystä. Fortumin optioherrojen kukkaroa ei haluta lihottaa ei Eonin swainehundeille antaa sentin latia.

Niklas kirjoittaa:

Kauppalehden (11.8. 2008) mukaan 28 prosenttia uusista pientaloista varustetaan maalämpöpumpuilla. Prosenttiosuus näistä ”nurmijärveläisistä” ei ole ainakaan kääntymässä laskuun. Suomalaiset haluavat paitsi oman talon, pihan ja kesämökin, myös oman lämmön. Suomalaisten kaipuu vapauteen on mahtava. Suomalaisella täytyy olla jotakin omaa, jotakin, joka tekee suomalaisesta riippumattoman.

Kylmässä maassa asuvat suomalaiset eivät luota vieraaseen lämpöön. Jos oma talo voidaan lämmittää omalla maalämpöpumpulla, niin tehdään se, piru vie! Meitä eivät muut määräile.


Kuuntele koko juttu täältä.