Ei vaadi kovin hyviä ennustamisenlahjoja jos sanon että Sampo nousee, ostakaa nyt siis Sampo-vakuutusyhtiötä. Nallekin osti islantilaiselta aikasmoisen mällin ja mitätöi ne osakkeet saman tien.

Tuntuu hullun hommalta ostaa miljoonilla osakkeita ja repiä ne saman tien. Kyllä Nalle Buntan poika kuitenkin tietää mitä tekee.

kehitys.gif?stoid=SAMAS&klid=1089&days=3

Juuri tälläinen paniikkimieliala saa piensijoittajat myymään osakkeensa tappiolla ja ne joilla on rahaa ostavat niitä hymyssä suin. Ainahan joku ostaa jos kurssit laskee, ostajat ovat tulevia ja nykyisiä rahamiehiä.

Voin olla väärässäkin en ole ennustaja. Kunnallisvaaleissa on ehdokkaana selvänäkijä, pitäisi kysyä häneltä mikä nousee ja nouseeko mikään?

Norjassa kansanedustaja Saera Khan soitteli 48 000 kruunun edestä selvänäkijöiden ja ennustajien maksulinjoille viime vuosina. Kun asia tuli juuri julkiseksi hän sanoi ettei aio asettua enää ehdokkaaksi. Syykin on ilmeinen, kansanedustaja soitti nuo puhelunsa veronmaksajien rahoilla.

Myös jenkeissä Georgian osavaltiossa Cobbin piirikunnan hallituksen jäsen Annette Kesting lähetti rva Georgelle(!) Ann Millsille kaksi katteetonta shekkiä yhteensä 3000 dollarin arvosta. Kun vastaanottaja ei tästä  ilahtunut hän toi jutun julkisuuteen ja vaati  poliitikkoa maksamaan velkansa.

No mistäs tämä poliitikko Kesting maksoi Millsille? (Mills on Woodoopapitar). Papitar uhrasi Kestingin tilauksesta kolme kanaa ja kukon ja pyysi vielä 14:ltä jumalalta, että Annette Kestingin poliittinen kilpakumppani Woody Thompson saisi syövän tai kuolisi auto-onnettomuudessa.

Sitä en tiedä miten sen kilpakumppanin kävi mutta itävaltalainen Haider kuoli ainakin auto-onnettomuudessa viikonloppuna kaahailtuaan järjettömästi .

Mikään tyhjätasku ei Haider kuitenkaan ollut. Hän omisti kokonaisen alppilaakson.

Tuon seitsemän kilometrin mittaisen, 1 600 hehtaarin suuruisen laakson omistusoikeus on kuitenkin kiistanalainen. Nimittäin Haiderin isä osti maan vuonna 1939 juutalais-italialaiselta leskeltä. Tämän tytär vaati vuonna 2000 maata takaisin. Hän perusteli vaatimustaan sillä, että äiti pakotettiin rotulakien perusteella myymään pilkkahintaan. Asia on kesken.

Maaomistuksen hinnaksi on nyt arvioitu 15 miljoonaa euroa. Paljonkohan Haiderin isä siitä maksoi?