Nyt vain kaikki joilla on rahaa ja remontoinnin tarvetta, ryhtykää kunnostushommiin. Kotitalouksien korjaustyöhön saatava vähennysoikeus moninkertaistuu ensi vuonna.

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä nousee vuoden alusta 3000 euroon nykyisen 1150 euron sijaan. Kun kumpikin puoliso voi saada vähennyksinä 3000 euroa, samassa perheessä kotitalousvähennystä voi ensi vuodesta alkaen saada yhteensä 6000 euroa.

Tuo vähennyshän on oltava työtä eikä materiaalia, joten kyllä sitä rahaa kuluu huomattavasti enemmän mitä vähennys tuo takaisin. Kuitenkin veikkaan että ensi vuonna kovin monessa talossa laitetaan ilma- tai maalämpöpumppua, tehdään kylpyhuoneremppaa ja sen sellaista.

Raha pitää kuitenkin ensiksi löytyä itseltä ja sitten vuonna 2010 voi saada joululahjarahaa takaisin tai voihan sitä hakea ennakonpidätyksen muutosta jo aiemmin.

Tämä ei kovasti auta kerrostalossa asuvaa pienituloista eläkeläistä, mutta toivotaan että hallitus tekisi nopsaan ratkaisuja jolla myös taloyhtiöt saisivat remonttinsa liikkeelle.

Jos jotain negatiivista täytyisi sanoa remonteista ylipäätään, niin kaikenlainen hienostelu ja TV:ssäkin toteutettavat pintaremonttijutut  vaikuttavat joskus ihan tuhlaukselta. Kunnossa olevia kylppäreitä tai uudehkoja keittiöitä pannaan uusiksi vaan koska ollaan kyllästytty tai ne on hieman vanhanaikaisia.

Itsekin aikoinaan laitoin puolipanelit keittiöön ja korkin olohuoneeseen. Ei mennyt montaakaan vuotta kun se puolipaneli oli kellastunut rumaksi ja näytti nuhruiselta. Poishan se piti repiä. Korkki oli kyllä äänetön ja lämmin lattiapinta, mutta kovin herkkä muuttamaan väriä ikkunoiden luona UV-säteilyn vaikutuksesta.Se korkki kyllä jäi lattiaan, en tiedä mitä uusi omistaja on tehnyt. Liimasin sen silloin suoraan muovimaton päälle pala kerrallaan ja siirtelin huonekaluja aina pois edestä. Helppo projekti sikäli kun ei tarvinnut koko lattiaa tyhjentää.

Mitäs tämä tanssiin liittyy?

-Ei mitenkään. Pitääkös kaikki liittyä aina tanssiin ja tanssiin, onhan elämässä jotain muutakin? Ei työmaallakaan kukaan jaksa pelkästään työasioita puhella, tarvitaan sitä jotain aivan muutakin juttua.

Mutta kun rönsyää ja tulee riitaa ja turhaa höpinää, rönsyt piristää mutta asia hukkuu sivujuonteisiin tulee sekavaa.........

Tulkoot, sitpähän tulee, -rönsytköön niinkuin rönsylilja.