Periteiseen tapaan Lohjan Tanhuhovi oli varannut Martti Metsäkedon tanssiorkesterin Tapanin ajeluttajaksi. Tähtiorkesterina oli Tornados solistinaan viehättävä Saija Tuupanen.
Äkkipäältään jäi sellainen kuva, että Tornados ja Saija on hyvä orkesteri, jota kannattaa mennä kuuntelemaan ja tanssimaan sen tahdeissa. Selkokielistä, tuttua ja mukavaa tanssimusiikkia tuli koko sen ajan, mitä seurasin.

MMto on tietenkin oma lukunsa. Se soittaa uhmakkaasti koko illan pelkkää tanssimusiikkia. Jonkunhan on oltava esimerkkinä, vai miten se mersun mainos menikään. Sellainen käsitys minulle on tullut, että MMto:n taustalla piilee toisiaan pieni määrä vakaumusta siitä, että tanssipaikoilla on soitettava tanssimusiikkia ja tästä periaatteesta ei hevin luovuta.  Monipuolisen tanssimusiikin soittaminen takaa sen, että jälkikasvua niin tanssijoissa kuin soittajissakin riittää tulevinakin vuosina.

Jos MMto soittaa alle 200 km säteellä pääkaupungista, niin yli viisikymmentä vakionaamaa parketilla kohtuullisen suurella todennäköisyydellä. Näin oli nytkin. Myös muuta väkeä oli siinä määrin, että lipunmyyjät ja narikkaporukka oli suorastaan helisemässä. Sivistymätön arvaukseni on, että talo teki vuoden parhaan tilin eilen illalla. Oikein kateellisena seurasin isännän iloista ilmettä.


Mutta silti olen vakuuttunut siitä, että monipuolinen tanssimusiikki sopii edelleen myös hyvin konserttimusiikiksi, iskelmä musiikki puolestaan paremminkin oluttelttailuun.