Kun kevät näyttää koittavan ja syksyn saamiset ovat kaukana takana tai edessä, niin taas on syytä alkaa kerätä oksitosiinia eli rakkaushormonia, että lavojen avauduttua on ärjyssä kunnossa. Sitäpaitsi aivoissa pitkään vaikuttavalla oksitosiinilla saattaa olla suuri merkitys sille, miten seksikumppaneiden välille muodostuu pariside.

Kahilan haastattelun jälkeen ahdistushormonia (CRH, corticotrophin-releasing hormone) palstoja lukiessani ja rääpiessäni pääsi syntymään jo enemmän mitä lääkäri määrää. Esimerkiksi merihevosilla on todettu, että CRH:n lisäys aiheuttaa täydellisen jäykistymisen ja hermosolujen tuhoutumista. CRH tuottaa ihmisen aivoissa ahdistusta, pelkoa ja vihaa sekä johtaa väkivaltaiseen käytökseen. Aivosoluja tuhoava viina yhdessä ahdistukseen liittyvän CRH:n samansuuntaisen vaikutuksen kanssa voi olla muistin kannalta kohtalokasta. Omanarvontunnon menettäminen on masennuksen oireista päällimmäisin.

Onneksi tuo muistini on nykyään sen sorttinen, etten tuttuja naamoja tavatessani muista, olenko viime näkemisellä heidän kanssaan tapellut vai taputellut. Joten sitä on aina kiva aloittaa puhtaalta pöydältä. Jos ainoa aisti, joka vielä minulla pelaa on ittetunto, niin joskus on pakko ottaa elämään vauhtia tanssilavoilta. Varmaan omanarvontunnon kohottamisen ja esiintymisen välillä on joitain yhteisiä säikeitä, joita en osaa selittää saatika ymärtää.

~ K ~


Mutta silti olen  edelleenkin vakuuttunut siitä, ettei soittolistoista ole vieläkään päästy eroon radiokanavilla ja että lattarit (erityisesti salsa) tekevät tuloaan, vaikka harva orkesteri uskaltaa tunnustaa, ettei osaa niitä soittaa.