Obama lupasi tyttärilleen koiran mikäli hänet valitaan presidentiksi, ja pressahan hänestä tuli. Viran alkuviikot ovat nyt kuluneet sopivan rodun etsimisessä. Kaikki koiranomistajathan tietävät että roduissa on eroja.

Tyttäret tietysti ovat luvanneet viedä kiltisti koiraa iltapissalle, mutta nähtäväksihän se sitten jää.

Meille eurooppalaisille iloinen uutinen oli että rotuvalinta päätyi eurooppaan ja Portugalin vesikoiraan.

Sashan, 7, ja Malian, 10, odotus päättyy huhtikuussa sillä Portugalinvesikoira saapuu Valkoiseen taloon heti tytärten kevätloman jälkeen huhtikuussa, Sasha toivookin, että koira tulisi heti 1. huhtikuuta eli aprillipäivänä.

Yksityistä Sidwell Friends -koulua käyvillä Sashalla ja Malialla on kevätloma 20. - 29. maaliskuuta ja ylimääräinen vapaapäivä 13. huhtikuuta. Nyt sitten alkaa kautta maailman jännittävä odotus, minkä nimen koira tulee saamaan?

En tiedä minkälaiset mahdollisuudet Obaman perheellä on kalastella ja käydä verkoilla, sillä juuri siinä hommassa tuo rotu olisi omimmillaan.

Nimittäin juuri tämä rotu on poikkeuksellisen kyvykäs ja kestävä uimari ja sukeltaja. Portugalissa ja muissa välimeren maissa rotu on kalastajien erottamaton kumppani ja erittäin hyödyllinen, ei ainoastaan kalastettaessa vaan myös vahtiessaan ja puolustaessaan heidän veneitään ja omaisuuttaan.

Obaman ja tytärten kalastaessa koira on tarkkaavainen ja jos kala karkaa (koukusta tai verkosta), se hyppää vapaaehtoisesti mereen noutamaan sitä sukeltaen veden alle jos on tarpeen. Koiralla on nielussaan erityinen läppä joka sulkee henkitorven, tätä ei muilla koiraroduilla ole.

Koira ui myös noutamaan rikkoutuneen verkon tai irronneen ankkuriköyden. Portugalinvesikoiria käytetään myös viestinviejinä veneen ja rannan välillä, jopa pitkillä matkoilla. Koiralla on myös räpylät tassuissaan joka edesauttaa sen uimista ja sukeltamista.

Tässäpä oiva animaalimessengeri Obamalle, siihen tietovirtaan ei hakkeritkaan hevillä soluttaudu.