Kun ei osata, niin marginalisoidaan. Tämä happamien pihlajanmarjojen periaatemalli soveltuu loistavasti tanssimusiikkiin. Vanhempi tanssiväki on erittäin taitava siinä, että toivoo koko ajan orkesterilta vain tangoa, valssia ja humppaa ja on nyreissään, jos tulee lattariyyppistä tanssimusiikkia yksikin pari setissä. Siinä sivussa tietenkin on hyvä irvistellä kädenalielvistelijöille, jotka vievät kaiken tanssitilan, ettei pääse kunnon pivotteja ottamaan foksatessa.

Ehdoton mielipiteeni lienee, että mikäli tanssipaikat haluavat pysyä hengissä jatkossakin, on syytä kuunnella nuoremman väen toiveita herkällä korvalla. Tanssiva nuoriso osaa tanssia muutakin kuin edellä mainittuja sinänsä hyviä tanssilajeja, mutta monipuolisuus on vaatimus, joka kuuluu koko ajan yhä kovempana nuorten suusta.


Mutta silti olen  edelleenkin vakuuttunut siitä, ettei soittolistoista ole vieläkään päästy eroon radiokanavilla ja että lattarit (erityisesti salsa) tekevät tuloaan, vaikka harva orkesteri uskaltaa tunnustaa, ettei osaa niitä soittaa.


~ K ~