Aitomies kirjoitti 28.04.2009 - 21:07

"Niin, kukan sen ensimmäisen kiven heittäisikään..?"

Hyvä -yksöisveen s-. Olet aivan oikeassa siinä, että on paljon muitakin "asioita", joissa emme toimi älykkäästi, siis sillä tavoin mitä todellinen hyvä toiminta edellyttäisi.

Kyseessä on usein se "suggestoosi" ja "sosioosi", joka pakottaa vääriin - vahingollisiinkin toiminta-tapoihin.
Koen hyvin myönteisenä kannanottosi - joka on kuitenkin aika harkittu. Ehkä pystytkin osaltasi parempiin "suorituksiin" älyn käytössä kuin mihin minä ja pystyt lopettamaan - irrottautumaan myös riippuvuuksista.
Tärkeää älyn käyttöä on, että osaa hakea apua ongelmiinsa myös muualta.

Olen kirjoittanut myös toisella tapaa aiemmin... "mitä tahansa ihminen tekee tai jättää tekemättä, hän tekee sen saadakseen ja säilyttääkseen identiteetin - minuuden tunteen"....
... ja myös näin... "Neuroosin ja psykoosin väliin kuuluu alue, nimeltä suggestoosi. Suggestoosi on samankaltainen kuin neuroosi, josta se poikkeaa siinä, että se on suurimmalta osaltaan tiedostettu ristiriita tilanne, joka enemmänkin aiheuttaa puhe- ja käytöshäiriöitä. Suggestoosin ohjaavina voimina voi olla monta samanaikaisesti vaikuttavaa, eri voimakkuista vaikutetta. Suggestoosissa saattaa olla myös monta samanaikaisesti - eri ikäkausilta vaikuttavaa muistamista ja nyt tapahtuma, jotka yhdessä ristiriidallaan lamaannuttavat tai muuttavat ihmisen nykyistä käyttäytymistä pakonomaiseksi tilanteiden välttelyksi, tai korvaavaksi - helpommin kestettäväksi erilaiseksi toiminnaksi, jonka ihminen kokee ahdistusta lievittävänä."

Aitomies