Hoperon perinteiset pikkujoulut vietetään tänäkin vuonna perinteiseen tapaan. Juhlimisesta puheen ollen muistanette varmaan kuinka Koskela joi rähinäkiljua Marskin syntymäpäiväkekkereilla, mutta eihän Marski itse ollut edes pippaloissa mukana, joten ei haittaa ja ei siitä sen enemmälti.


Joululahjat ovat jo vanha vitsi joten näin joulua odotellessa muutama kunniamitali muutamille ajankohtaisille henkilöille: Sitkeysmitali (veistetty kateuden puusta ja kuvaa vanhaa jäärää) annetaan Pauligin entiselle johtajalle Antti Kankaalle. Hän on jäämässä nyt kuusikymppisenä eläkkeelle ja on  haastanut entisen työnantajansa käräjille ja vaatii eläkkeeseensä parin tonnin korotusta.


Hesarin mukaan Kangas saa työeläkettä 6 800 euroa ja sen päälle liki 3 000 euron lisäeläkkeen eli yhteensä lähes kymppitonni kuukaudessa. Kankaan itsensä mielestä hän on kuitenkin kärsinyt vääryyttä, sillä Paulig maksaa muille ex-johtajille eläkettä enemmän ja paremmilla ehdoilla kuin hänelle. Nyt kaikki eläkeläiset barrikadeille ja tukemaan Kankaan taistelua. Siinä kunnon jäärä. Ja mitalit sulle Antti .


Kaikki te kaupan kassat ja makkaratehtaan raskautetut, unohtakaa tekin työurien pidentäminen, unohtakaa joustot ja saavutetuista eduista tinkiminen! Hiihdelköön Vanhanen vaikka maailman tappiin Rukan hangillaan ja höpisköön omiaan. Kyllä Kankaan ainakin pitää päästä 60-vuotiaana säälliselle eläkkeelle, jolla voi tulla toimeen huonoinakin aikoina! Hän olkoon myös esimerkkinä meille  kaikille muille.


No Kangas on saanut olla työn syrjässä kiinni, mutta huonommin kävi ystävällemme Kimille. Potkut tuli niinkuin monelle muille, näinä taantumuksellisina aikoina. Antakaamme Kimille kuitenkin rentousmitali. Siis eihän miestä lainkaan tunnu stressaavan työttömyys ja mahdollinen joutuminen eläkeputkeen.

No, onhan Kimi hakenut töitä ja hakee vieläkin, mutta Mc Laren antoi tylysti pakit, niinkuin paraskin nirppa Jäken kermapenkissä.  Nimittäin McLaren ilmoitti töitä hakeneelle Räikköselle: "Sori! Paikka on jo täytetty. Kiitos mielenkiinnostanne! Siis rentousmitali, tehty vanhasta narisevasta ja löysästä saranasta Kimille.


Humppis ja Jerry voi olla eri mieltä asioista astrologi Seppo Tanhuan kanssa, joka harmitteli maamme jälkijättöisyyttä astrologien koulutuksessa: "Suomessa astrologia ei ole oppiaine kuten muissa länsimaisissa sivistysvaltioissa, missä astrologia on yleisemmin tunnustettua."

Mutta onhan tässä suuri puute. Onko PISA-tuloksilla mitään arvoa kun kouluissamme ei opeteta kaikkia tärkeitä asioita? Selkeä puute tosiaan on kun maastamme ei löydy yhtäkään korkeampaa opetusta antavaa laitosta, jossa voisi opiskella horoskooppien laatimista, kädestä katsomista, kahvinporoista ennustamista, homeopatiaa, ufotutkimusta ja monia muita hengenviljelyn jalostuneita muotoja. Tästä ehdotuksesta ja aidosta huolesta annetaan Seppo Tanhualle musta kissa mitali.

Lapsena minulle sanottiin että jos tappaa ristilukin, niin jokin läheinen kuolee. Kerrran kuitenkin ulkohuussissa istuessani  tapoin seinää pitkin kulkevan ristilukin ja nyt minä olen orpo. Kyllä vanhoilla tietämyksillä ja horoskoopeilla paljon arvoa on.