Vatikaani on suojannut ja rekisteröinyt paavin nimen sekä siihen liittyvät kuvat ja symboolit. Niitä saa tästedes käyttää vain kirkon virallisissa yhteyksissä ellei lupaa muuhun käyttöön ole myönnetty.

Katolinen kirkko on siis palaamassa keskiaikaisille juurilleen. Silloin se oli kaiken taloudellisen ja poliittisen vallan ytimessä. Onkohan taka-ajatuksena saada Sony Pictures Entertainment maksamaan isoja rojalteja seuraavasta Davinci Code elokuvasta. Tai voihan tuon rekisteröinnin perusteella haastaa oikeuteen vaikka jonkun luostarikoulun oppilaat, jotka piirtelevät paperille ristejä ja paavin kuvia. Kuten tunnettua, tekijänoikeusrikkomuksista voidaan tuomita kymmeniätuhansia kertoja suurempia vahingonkorvauksia kuin esimerkiksi raiskauksista.

Jos vatikaani aikoo myös poliittisen vallan ytimeen tulee sen liittoutua muiden tekijänoikeustahojen kanssa. Se voisi perustaa vaikka pyhän kolminaisuuden liiton. Paaville jäisi itseoikeutetusti se pyhän hengen osa. MPAA:n ja RIAA:n lakimiehet voivat ratkoa keskenään muut jäljellä olevat nimitykset.